Volt pályaedzőnk szerint az Újpest eltaktikázta a meccset és Dibusz is jókor volt jó helyen. A jelenleg az MTK alkalmazásában álló Vass László, a Fradi volt pályaedzője, Csank János korábbi „örökös” pályaedzője elemezte a meccset.

Végre megtelt az aréna, és végre olyan mérkőzést láthatott a közönség, amely hangulatában már közelített az európai átlaghoz. A két csapat alapfelállása majdnem megegyező volt. Az Újpestnél a 4-3-3-ban volt egy kis elcsúszás, mert Nagy Gábor befelé dolgozott, és az ő üresen hagyott területét a kifelé mozgó Szuljics próbálta befutni, de ez csak hellyel-közzel jött össze. A Somalia, Hajnal, Gera hármasból valaki mindig szabadon volt, ez védekezési hiba a vendégek részéről. Nem lett jól elosztva a játékosok, ezért a középpályán létszámfölényben játszhatott a Ferencváros.

Az Újpest az első húsz-harminc percben abszolút nem jelentett veszélyt előrefelé. A Fradinál a nagyon tetszetős középpályás előkészítő-játék után a támadó harmadba belőtt labdákat már nem tudták folytatni Böde Dánielék, ezáltal az első félidő úgymond nagyon kevésnek tűnt a Ferencváros részéről. Középpályás próbálkozások, agresszív fölpasszok, elöl viszont nem volt folytatás. Így gyakorlatilag helyzet nélkül játszotta le az FTC az első felvonást, hátul pedig volt mit megúsznia, mert a harmincadik perc környékén az Újpest már bátrabban kimerészkedett a saját térfeléről, volt két hatalmas ziccere, de Dibusz Dénes mindkétszer nagyon jókor volt jó helyen, és belerúgták a labdát. Nagy helyzeteket hagytak ki, így telt el az első félidő.

A második etap máshogy kezdődött, mint ahogy az első véget ért, mert a Ferencváros kicsivel feljebb tolta a védekezését, többet voltak veszélyes pozícióban a tizenhatos környékén. Meglepő volt, hogy a szögleteket és szabadrúgásokat nagyon sablonosan, egyszerűen végezték el a hazaiak az első félidőben, abszolút nem volt benne semmiféle ötlet vagy variáció, nem is lett belőle veszély. Érdekes módon a második félidő elején ez megváltozott, beletettek egy kis elmozgást, ötletet, ezáltal igen veszélyessé váltak a rögzített helyzeteik.

Balajcza többször is nagyon bravúrosan védett, teljes mértékig az FTC dominált, és meg is született a gól. A kiállítást egy kicsit erősnek tartom, mert Szuljics keze fönt volt, de szerintem nem húzta meg Böde Dánielt, aki viszont eltartotta magától, majd rutinosan elesett. Ezt nem éreztem kiállításnak, de talán meg lehet adni. Annál súlyosabb volt az újpestiek helyezkedési hibája. Az egész második gól úgy játszódott, hogy egy oldalszabadrúgás után Dibusz hatalmasat védett, a felezőnél Böde teljesen egyedül várakozott, mindenki mögötte volt a vendégek közül. A BLSZ I-ben is nevetségessé válna az a csapat, amely így helyezkedne.

Egy támadó pontrúgásnál is le kell védeni a hátsó területet, főleg akkor, ha ott van Böde. Nagyon lényeges volt Dibusz óriási védése, és a második gól után már az öröm percei következtek, akkora teljesen egyoldalúvá vált a játék képe. A Ferencváros a második félidei játéka alapján megérdemelte a győzelmet, de az első periódusban csak szerencsével úszta meg a kapott gólt. Úgy ítéltem meg, hogy a kettő-nullás győzelem ellenére Dibusz volt a mezőny legjobbja, hiszen három óriási védése volt. Gera Zoltán már régen játszott ilyen pontosan, koncentráltan, és hatalmas területeket futott be.

Az egész mérkőzés jól nézett ki hangulatilag, ilyeneknek kellene lenniük ahhoz, hogy sokkal többen járjanak ki a stadionokba. Az elmúlt hetek eredményes játéka tovább folytatódott a Fradinál, de az általam várt minőségi játék továbbra is hiányzik.

forrás: rangadó.hu