Az Újpesti Dózsa edzője Doll szolnoki nyilatkozatáról is elmondta a véleményét.

Három nap, két Vidi-meccs, jó játékkal, de két vereséggel. Mi lesz így a Ferencváros elleni derbin?
– Jól fogunk most is játszani, ebben biztos vagyok, igaz, ezzel eddig sem volt gondunk. Remélem, hogy most már a góllövéssel sem lesz problémánk. Ismerem a játékosaimat, tudom, hogy motiváltak lesznek a pályán is. Itt nálunk mindenki győzelmet vár, méghozzá a legnagyobb győzelmet, hiszen Újpesten különleges jelentősége van a Ferencváros elleni sikernek. Tudom, hogy a Fradi jobb formában és szinte minden mellettük szól, de ez a meccset sem lehet előre lejátszani.

Sőt, Thomas Doll a szolnoki kupameccs után „nem is akarta” lejátszani a derbit, legalábbis utalt arra, hogy az ott mutatott játékkal az FTC-nek nem is kellene pályára lépnie vasárnap. Mit szólt a kollégája kifakadásához?

– Hallottam, olvastam, amit mondott Thomas Doll. Miután 3 perc után vezettek Szolnokon, a játékosok nem tűntek túlságosan motiváltnak, és amikor megszerezték a második gólt is, amivel nagyjából be is jutottak a kupadöntőbe, még inkább elveszett a tűz a Fradi futballistáiból. Ilyenkor nem könnyű felpörgetni a játékosokat, ezzel találkozott alighanem Doll is, aki a nyilatkozatában picit tanítani akarta a csapatot, hogy ilyen helyzetben is maradjon motivált. Minket és derbit ez mondjuk nem érinti, az Újpest ellen nem így fog futballozni az FTC, ebben biztos vagyok.

És hogyan fog az Újpest? Mennyire nehéz tűzben tartani a játékosokat az erőltetett menet közepén?

– Szerencsére semmiféle gondunk nincs a játékosok formáját vagy sérüléseket illetően. Mindenki készen áll a nagy meccsre, bár külön nem sokat tudunk ugye készülni a derbire a kupameccsünk miatt. Voltaképp nagyon egyszerű most a munkám, hiszen a játékosaim nagyon motiváltak, túl is pörögtek picit, úgy kell őket visszafogni.

Aláírna előre egy döntetlent is a Groupama Arénában?

– Mi mindig a győzelemre játszunk, én minden csapatomnál ezt kértem, most sincs másként. Mindegy, hogy mikor, hol és ki ellen, számomra csak a három pont az elfogadható. A számszerű eredmény másodlagos, csak győzzünk, de még fontosabb, hogy pontosan úgy futballozzunk, ahogy elterveztük.

Az elmondható, hogy az eddigi tavaszi eredmények miatt az Újpest számára már a kupa fontosabb a bajnokságnál?

– Ez így van. A magyarázat pedig egyszerű: a Magyar Kupában 90 percre vagyunk a döntőtőtől, eközben a bajnokságban sajnos távol kerültünk az élmezőnytől, így egyértelmű, most már melyik sorozatra kell inkább koncentrálni az erőinket. Persze senki ne értsen félre, ettől még a Ferencváros elleni derbit nem adjuk fel, számunkra ez mindig egy kiemelt mérkőzés!

forrás: csakfoci.hu