Így várja a meccset a Szolnok edzője.

Kevesen tudják, de a Szolnoki MÁV fennállása során egyszer már megnyerte a Magyar Kupát, igaz több mint hetven éve, méghozzá 1941. június 29-én. Ezen sorozat elődöntőjéig legutóbb 1988-ban jutottunk el, Szolnoki MÁV MTE néven. Akkor a későbbi győztes Békéscsaba jelentette a végállomást a négy között. Most az ország talán legnépszerűbb csapatát, a Ferencvárost fogadjuk az idei kiírás elődöntőjének első mérkőzésén.

– Számunkra óriási megtiszteltetés, hogy a Ferencvárossal játszhatunk a Magyar Kupa döntőbe jutásáért. Nagyon nagy utat tettünk meg, hiszen az első osztályú, nagyon jó formában lévő MTK-t tudtuk anno búcsúztatni a tizenhat között, s sikerült a nyolc közé kerülnünk, ahol a jó erőkből álló Kisvárda együttesén jutottunk el idáig. Szeretnénk az utóbbi időben nagyszerű formában játszó Ferencváros dolgát hazai pályán megnehezíteni, ami nem ígérkezik könnyűnek. Nagyszerű csapatról van szó, hiszen vannak kreatív játékosai, illetve több labdarúgójuk is átlagon felüli gyorsasággal rendelkezik. Rendkívül fegyelmezett játékra lesz szükség ahhoz, hogy partiba tudjunk lenni a zöld-fehérekkel. – nyilatkozta Kis Károly vezetőedző.

A hétvégi bajnokihoz képest Nagy István és Lengyel Béla játékára már számíthat a szakmai stáb, ám B.Tóth Balázs és Antal Gábor biztosan nem lép pályára. Előbbi betegség, utóbbi sérülés miatt.

A 18.00 órakor kezdődő találkozó Iványi Zoltán lesz, aki már vezetett Szolnok – Ferencváros mérkőzést, méghozzá 2006. augusztus 19-én, amikor is NB II-es bajnoki mérkőzést vívott egymással a két csapat.

forrás: szolnokimavfc.hu