A szolnoki Zsolnai szerint ünnepel a város, hogy hozzájuk látogat a Ferencváros.

„Kapusként minden találkozón az a célom, hogy ne kapjak gólt, csakis emiatt volt bennem kis bosszúság péntek este –
mondta Dibusz Dénes. – A számok viszont egyáltalán nem izgattak, nem számolgattam, hogy hány percet kell még kihúznom a különböző rekordok megdöntéséig. Győztes meccs után egyébként sem látni szomorú játékosokat.”

A papírforma szerint kedden sem kell bosszankodniuk a Ferencváros labdarúgóinak, ám a kapus szerint nem érdemes lebecsülni az NB II-ben szereplő ellenfelet, különösen azért, mert a Szolnok korábban az MTK-t is elbúcsúztatta a sorozattól (tegyük hozzá: abban a körben még egy meccsen dőlt el a továbbjutás sorsa, az elődöntőben viszont oda-visszavágós párharc van).

„A Magyar Kupában a Csákvár, a Ligakupában a Szigetszentmiklós ellen is gólzáporos győzelmet arattunk, de a Szolnok nagyobb játékerőt képvisel. Láttuk, hogy több, feljutásra hajtó csapatnak is okozott már kellemetlen perceket, hazai pályán mindent megtesz, hogy legyőzzön minket. Nem hiszem, hogy a szolnokiak nekünk rontanak, vagy hogy túlságosan feltolják a védekezésüket, de nem is fontos, a lényeg, hogy bármilyen helyzetre képesek legyünk reagálni. Nálunk szerepelnek a képzettebb labdarúgók, remek formában játszunk, és mivel az Újpest elleni rangadót vasárnap rendezik, nincs miért tartalékolnunk. Ha mindenki tudása legjavát nyújtja, és a tavasszal látott hozzáállással játszik, kedvező eredménnyel várhatjuk a visszavágót.”

Bár a hazaiak vereséggel hangoltak az elődöntőre (4–1-re kikaptak a Vasas otthonában), Zsolnai Róbert, a Szolnok labdarúgója bízik benne, hogy képesek lesznek megismételni az MTK elleni bravúrt.

„A Magyar Kupa más, mint a bajnokság, teljesen új impulzusok érnek minket, ráadásul nagy lehetőség kapujában állunk – mondta Zsolnai Róbert. – A Szolnok nem az a csapat, amelyik gyakran eljut a legjobb négyig, ám ha már így alakult, szeretnénk minél jobban megnehezíteni a Fradi dolgát. Nem mi számítunk a párharc esélyesének, ráadásul az sem nekünk kedvez, hogy két mérkőzésen dől el a döntőbe jutás kérdése. Egy-egy meccsen ugyanis még el lehet kapni az esélyesebb együttest, ám ezúttal nem elég kilencven percig jól játszani, két találkozón is a maximumot kell nyújtanunk. Ugyanakkor bízunk magunkban, a nyolcaddöntőben az MTK is jó formában várta ellenünk a kupameccset, mégis mi léptünk a következő körbe. Az a siker önbizalmat adhat a Fradi elleni meccsre is, amelyre mindenki egyfajta ünnepként tekint Szolnokon.”

forrás: nso.hu