A mai sajtócsütörtökön barzil játékosunk mellett Ralf Zumdick és Haris Attila vett részt. Az eredeti tervekben Csukity is szerepelt, de a szerb középpályás családi okok miatt le kellett mondja a részvételt.

Somalia
Nagyon boldog vagyok, hogy a mester nem csak egy poszton számít rám és bárhol szívesen játszom, legyen az a jobb vagy balszél, hátvédsor, vagy csatársor, vagy mint a legutóbbi időben, a védekező középpályás. Sokan dolgozom edzőimmel, az erőnléti stábbal a játékomon és az erőnlétemen. Még nem nagyon találkoztam olyan játékossal, aki le tudott volna futni, s az utóbbi időben sokat erősödtem is – mégpedig szerencsére úgy, hogy nem lassultam. Nagyon jól érzem magamat a Fradiban, örülök a szurkolók szeretetének, bizalmának, meg-meg hallom a tapsot, a biztatást. A magyarok, így a fradisták is először egy kicsit zárkózottak az idegenekkel szemben, de ha megismerik az embert, igazán szívükbe tudják zárni. Nagyon jól érzem magam itt, Budapest csodálatos hely, élvezem a bizalmat. Hogy mit hoz a jövő, azt persze csak a Jóisten tudja.

Ralf Zumdick
Nem vagyunk Dárdai tanácsadói, de biztosak vagyunk abban, hogy remekül felkészíti a csapatot. Meg kell említenem a tegnapi barátságos meccset, úgy gondolom, segíthettük a válogatottat és szurkolunk a csapatnak és bízunk a sikerben. Thomasszal, Theoval, Lipcseivel s a többi kollégával sokat dolgozunk azon, hogy az utánpótlásban megfelelő struktúrát építsünk fel, hogy a fiatalok közül fel tudjunk olyanokat építeni, akikre számítani lehet. Haris Attila is ilyen, megvan benne arra a tehetség, hogy komoly karriert fusson be. Nem szabad túlterhelni őket, ezért fontos a második csapat, amelynek remek szereplése nagy öröm. Szeretnénk, ha lenne 4-5 olyan játékos, akik a második csapatban játszanak, de velünk készülnek. Ez a szisztematikus munka időt igényel, türelmet kérünk az eredményekhez.

Természetesen célunk volt a bajnokság megnyerése, de látjuk, hogy milyen jól szerepel a Videoton. Most a második hely, a minél több pont a cél, a Magyar Kupa és a Ligakupa is fontos – az MK-győzelem elvárás is -, és az, hogy egyre fejlettebb játékkultúránk legyen.

Haris Attila
Fiatal vagyok, ha továbbra is így fejlődöm meglesz a lehetőségem, az elmúlt két hétben bokasérüléssel bajlódtam, ezért nem szerepelhettem sem az U-21-ben, sem a Ligakupában. Ha Hajnal Tamás és Gera Zoli mellett készülhetek, akkor annál nem kell sokkal jobb iskola. Az U21-ben is komoly célunk van, a bajnoki cím. Hogy mi változott ősz óta, miért jönnek sorra most a sikerek? Összeszoktunk, igazi csapattá váltunk, nem egyénieskedünk annyit, egymásért, a csapatért harcolunk.

Sajnos még nem tudjuk, mi lesz jövőre, hisz megszűnik ez a korcsoport – talán azért, mert a különböző csapatokban tizenhét és huszonegy év közt játszanak srácok és ez nem mindig ideális. Hogy mi lesz, az az MLSZ dolga eldönteni, majd elválik. De addig legyünk bajnokok, most a hétvégén Diósgyőrbe utaznak a srácok, a bokám miatt sajnos még nélkülem.