Női csapatunk kapusa lehet a harmadik klubunkban, aki eléri ezt a mérföldkövet.

– Miképp alakult eddigi pályafutásod, mióta szerepelsz a Ferencvárosban?
– Alsó tagozatos iskolásként kezdtem el focizni Veszprémben. Először fiúk között az iskolai csapatban, majd 2002-től szervezett keretek között, a veszprémi női labdarúgó klub tagja lettem. 2008-ban költöztem fel Budapestre, hogy az akkori BNLC-FTC-ben folytassam pályafutásomat. 2012 óta az FTC Zrt. labdarúgója vagyok.

– Tagja voltál a 2009-ben bronzérmet szerző gárdának, mint ahogy a tavalyi, hasonló sikert elérő csapatnak is. Milyen különbség jellemzi a két korszakot?
– Úgy gondolom, hogy a 2009-ben bronzéremig jutó csapatot a rutin és az egyéniségek jellemezték, abban a gárdában talán még nagyobb eredmény is benne volt. Ezzel szemben a tavalyi csapatunk nagyon fiatal, tehetséges játékosokból állt, egyéniségekkel kiegészítve, és a sikerét a nagyon kemény munkának köszönhette.

– A téli felkészülést és az igazolásokat figyelembe véve miképp látod csapatunk esélyeit a végső cél – bajnoki cím és kupagyőzelem – elérésében az idei szezonban?
– Úgy gondolom, hogy a télen erősödött a csapatunk az új igazolásokkal, és a felkészülésünk is nagyon jól sikerült, úgyhogy reális esélyeink vannak a bajnoki címre.

– Csapatunk elsőszámú kapusa vagy, de már más téren is tevékenykedsz a szakágnál! Mennyire tudod összehangolni, beosztani az idődet a plusz feladattal?
– Heti 3 alkalommal tartok edzéseket az U13-as lány csapatunknak. Sikerült úgy alakítani az edzésnapokat, hogy a reggeli kapusedzések és a délutáni U13-as foglalkozások után még legyen energiám a csapatedzésen is.

– Milyen élményeid vannak a kicsikkel való foglalkozásban? Könnyen elfogadtak?
– Teljesen új feladat számomra egy csapatot edzőként irányítani, amely arra ösztönöz, hogy magamhoz képest a legjobb teljesítményt nyújtsam, és változatos, élvezetes edzéseket tartsak, emellett pedig példakép is legyek a lányoknak. Úgy érzem, hogy nagyon gyorsan sikerült elfogadtatnom magamat velük.

– Mi a célkitűzés legfiatalabb csapatunkkal?
– A legfontosabb, hogy megszeressék a labdarúgást. Emellett fontos, hogy elsajátítsák az alapokat, amelyre majd később építhetnek.

nemeth_julia

Fradi.hu, fotó: Jakab Tamás