A Kecskemét edzője szerint két egyenlő erejű sora van a Ferencvárosnak.

– Kikapott a csapat. Milyen tanulságokat szűrt le a találkozóból?
– Voltak jó periódusaink, de a tízperces rövidzárlatunkat az FTC kíméletlenül kihasználta. Összességében azt gondolom, a két klub lehetőségeihez illő eredmény született.

– Számít egyáltalán az eredmény?
– Nem az a legfontosabb, inkább arra voltam kíváncsi, mennyire tudunk felnőni az ilyen jellegű feladatokhoz.

– Sikerült?
– Nagyjából tetszett az, amit láttam a játékosaimtól.

– Nem volt frusztráló, hogy a Ferencváros a szünetben szinte teljes sort cserélt, és papíron egyáltalán nem tűnt gyengébbnek, mint az első csapat?
– Most erre mit mondjak? Ráadásul voltak olyan futballisták, akik ma pályára sem léptek a Fradinál. Én úgy láttam, két hasonló erősségű sor volt mindkettő, van miből válogatniuk, míg nekem tehetséges fiatalok állnak a rendelkezésemre.

– Ennek ellenére, hogyan telik a felkészülés?
– Dinamikában van még hova fejlődnünk, ma is lemaradtunk egy-két alkalommal, de még van két hetünk, hogy behozzuk ezen a téren is a lemaradásunkat.

– Várható még változás a KTE-keretében?
– Nem hiszem. Azt gondolom, ezekkel a játékosokkal vágunk neki a tavasznak. A Fradi ellen nem játszott Nagy Zoltán és Marko Vukaszovics sem, velük kiegészülve azt hiszem, erősebbek leszünk majd a későbbiekben, de új futballistákkal már nem hiszem, hogy bővülne a csapat.

– Az azonban biztató, hogy a klub egyik téli szerzeménye, Sztefan Radoja gólt szerzett az FTC ellen.
– Mindenképpen! Nagyon fiatal, és nagyon tehetséges játékos. Ugyan még szoknia kell a társakat, de jó úton jár a beilleszkedésben.

– Mi a legnagyobb gond, ami fejtörést okoz?
– A támadásainkon még van mit csiszolni, és az is nyilvánvaló, hogy Balázs Zsolt távozását inkább csapatjátékkal kell majd pótolnunk. Ennek ellenére stabil Kecskemétet ígérek tavaszra is.

– Kívülről úgy tűnt, mintha Vladan Szavics lett volna Bebeto éktársa az FTC ellen. Ez is egy lehetséges verzió Balázs Zsolt pótlására?
– Igen, ezzel is próbálkozom, de természetesen ez egy másfajta rendszer lesz. Ebben az esetben a mélységből érkező játékosoknak, mint például Laczkó Zsolt vagy Nagy Zoltán, nagyobb segítséget kell majd nyújtani Bebetónak.

– Marad tavasszal is az ősszel sok pontot hozó öt-három-kettes felállás?
– Igen, egy kicsit másmilyen lesz, de lényegében maradunk ennél a koncepciónál.

– Hogy tetszett a Fradi?
– Erős, dinamikus és kompaktabb, mint amilyen ősszel volt. A keret minőségéről és mélységéről már beszéltünk, de ami nekem igazán tetszett, hogy a zöld-fehérek támadójátéka sokkal kreatívabb, mint amit eddig láthattunk tőlük.

forrás: nb1.hu