Megerősítette a Fradi vezére, hogy nem szerződhet más klubhoz egykori játékosunk.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint Leonardo aligha tér vissza az NB I-be – a brazil tegnap számára szimpatikus magyar megkeresésről számolt be, amely nem a Fradié, ahová pedig szívesen jönne vissza egyszer, ha már nem Thomas Doll lesz a vezetőedző –, hiszen távozásakor aláírta azt a papírt, amelyben kétéves kötelezettséget vállalt arra vonatkozóan, hogy másik magyar klubhoz nem igazol. Másrészt pedig Doll távozása az Üllői útról nem aktuális: ma jelentették be, hogy két esztendővel, 2017-ig meghosszabbította a szerződését.


„Egykori brazil játékosunk felvetésére, hogy visszatérne, amennyiben a Fradi edzője távozik, az élet, a klub és a szakember közösen adott ma választ –
utalt Orosz Pál a Nemzeti Sportnak a klub mai bejelentésére, miszerint két évvel meghosszabbították Thomas Doll és Ralf Zumdick 2015 nyarán lejáró szerződését. – Továbbá szeretném megerősíteni, hogy távozásakor Leonardo aláírta azt a megállapodást, amelynek értelmében két évig nem léphet pályára másik magyar csapatban. Azt hiszem, ennek jogkövetkezményeivel ő is tisztában van.”

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy Leonardo neve a Diósgyőrnél vetődött fel. A brazil korábbi ferencvárosi játszótársa, Julian Jenner a miskolciakhoz szerződött az ősszel, márpedig a holland ügyeit idehaza ugyanaz a menedzseriroda intézi, mint a brazilét.

A DVTK-nál Elek Ákos vagy Kádár Tamás játékjogának értékesítése után lenne nagyobb anyagi keret a csapat megerősítésére – de ha így is alakul, az Orosz Pál által elmondottak alapján ez biztosan nem Leonardo lesz.

forrás: nso.hu