A kilenc óra óta tartó családi nap házigazdája, Várkonyi Attila nyilatkozott.

– Ifjabb Albert Flórián invitálására már a pár évvel ezelőtti Családi Napra is ellátogattam – mesélt a már három éves hagyományra visszatekintő rendezvény kapcsán Várkonyi Attila. – Nagyon jól éreztem magam, mert sok olyan barátommal találkoztam, akivel nem vagyok mindennapi kapcsolatban. Azt tudni kell, hogy az 1995-ös BL-csapathoz nagyon közel álltam, még az is megesett, hogy ott ültem a csapattal a kispadon. Velük is jó volt akkor összefutni, beszélgetni. A fradizmust a nagypapámnak köszönhetően szívtam magamba, ő mindig azt mondta, hogy ennek a klubnak elvették a színét, a nevét, de mégis volt tartása, és visszaszerezte ezeket. Ez is mutatja, hogy egyfajta hitvallásként tekintettünk otthon a Ferencvárosra, és ezért nagyon megtisztelő számomra most a házigazda szerepkör.

Dj Dominique abban a megtiszteltetésben is részesült, hogy a Népligetben még együtt játszhatott a magyar Aranylabdással, Albert Flóriánnal. A Ferencváros múltjának tisztelete már egészen gyermekkorára visszavezethető az életében.

– Az első gombfoci-csapatom természetesen egy ferencvárosi volt. A kedvencem Bálint László volt, megtetszett az elegáns játéka, és hogy „Bárónak” becézik – árulta el Várkonyi, akinek egyéni indíttatása is van a házigazda szerepkör kapcsán. – Sok vízilabdás, kézilabdás, labdarúgó barátommal készítek majd interjút a színpadon. Remélem, hogy lesz olyan fiatal, akinek tudok pozitív impulzust adni egy-egy beszélgetéssel, és ezáltal megszereti a Ferencvárost. Az is biztos, hogy a jelenlegi csapatot Somalia képviseli, így a szurkolók vele is találkozhatnak majd. Persze, negyven-ötven évig visszamenőleg több ikon is ellátogat majd a Népligetbe, így vasárnap valóban összejöhet az egész Fradi Család.

A népligeti rendezvény házigazdája természetesen az ingyenes programokról is beszélt.

– Egy klasszikus családi napra lehet számítani, amiben minden jó lesz: sport, játékok, zene, egészségügyi felmérés, és sok-sok legenda. Nagyon várom már a vasárnapot, remélem, hogy több ezren kilátogatnak a Népligetbe. Az a vágyam, hogy egy békés, nyugodt, jó hangulatú eseményen sok gyermekkel és hölggyel összejön a Fradi Család, és jól érzi magát együtt a Népligetben – mondta Várkonyi Attila, akivel tehát augusztus 31-én, vasárnap, reggel 9 órától találkozhatnak az érdeklődők a III. Fradi Családi Napon.

3_csaladi_nap