A Fradi német csatárát meglepetések is érték Magyarországon.

– Hogy sikerült eddig a beilleszkedés a Ferencvárosba?
– Köszönöm, remekül érzem magam. A stáb, a klub és a játékostársaim rengeteget segítettek, hogy minél hamarabb otthon érezzem magam itt

– Hogy tetszik Budapest, sikerült nagyjából megismerni?

– Nagyon tetszik. A családommal már voltunk városnézésen is. Az Andrássy úton lakom, nagyon tetszik a hangulata.

– A Fradi előtt hosszú évekig az 1860 Münchenben játszottál. Miért döntöttél a váltás mellett?

– Egyfelől lejárt a szerződésem. Másfelől úgy éreztem, hogy talán itt a lehetőség a futballkarrierem során egy utolsó nagy váltásra. Felfedezni valami újat, egy új országot, új klubot.

– Thomas Doll személyében általad jól ismert német edzője van a Ferencvárosnak, így nem a teljes ismeretlenbe csöppentél. Van, ami meglepett a magyar focival kapcsolatban?

– Sok pozitív meglepetés ért. A Németországhoz hasonló profizmus lepett meg legjobban.

– Az Európa Ligában és a magyar bajnokságban is megmutathattad már magad a szurkolóknak. Mennyire vagy elégedett az eddigiekkel?

– Az Európa Ligában való szereplésem nem úgy sikerült, ahogy akartam. Nagyon rövid volt a felkészülési idő, ráadásul egy nagyon nehéz ellenfelet kaptunk a Rijeka személyében. A Kecskemét ellen már sokkal jobban éreztem magam a pályán, örülök, hogy jól kezdtük a szezont.

– Milyen céljaid vannak csapat, illetve egyéni szempontból az idényre?

– Egyénileg szeretném bebizonyítani a magyar futballközönségnek, hogy jó csatár vagyok, csapat szempontjából pedig minél jobban szerepelni a bajnokságban.

– Többen elmondták már a csapatból, hogy időre van szüksége a Fradinak ahhoz, hogy teljesen összeszokjon, és azt tudja nyújtani, amit szeretne. Szerinted mikor lehet igazán egyben a csapat?

– Ezt nehéz megjósolni. Tudjuk, hogy nincs időnk, ugyanakkor amikor ennyi új játékos érkezik egy csapatba sajnos elengedhetetlen a türelem. De úgy érzem, hogy egyre jobban látjuk, érezzük már egymást a pályán.

– És mire lehet képes a bajnokságban a Fradi?

– Azt remélem, hogy még jobb helyezést elérni, mint az előző szezonban.

– A Kecskemét ellen fontos győzelemmel kezdett az FTC, amely nagyban a te beállásodnak is köszönhető. Hogy emlékszel vissza az összecsapásra?

– Szerencsére jól kezdtük a mérkőzést, és gólt is tudtunk lőni. Aztán az első félidő végén és a második félidő elején kicsit kiengedtük a kezünkből a gyeplőt és sajnos gólt is szerzett az ellenfél.

– A célok eléréséhez hétvégén a Pápa ellen is nyernie kell a csapatnak. Mennyire ismered a Lombardot?

– Csak az összefoglalót láttam az elmúlt fordulóról, mélységeiben nem ismerem a csapatot. De kielemezzük majd őket a csapattal.

– Mit vársz a mérkőzéstől?

– Idegenben sosem könnyű játszani, Pápa városa tudtommal nincs is túl közel Budapesthez, tehát utaznunk is kell viszonylag messzire.

– Végezetül mit üzennél az előttünk álló idényre a Fradi szurkolóinak?

– Biztassanak minket továbbra is ilyen szenvedéllyel, együtt, közösen egy jó szezonért!

forrás: nb1.hu