Az ellenünk góllal debütáló kecskeméti játékos nyilatkozott.


Mikor tudtad meg, hogy debütálhatsz a Fradi ellen?

Bekő Balázs pénteken mondta el a kezdőcsapatot, így volt időm felkészülni. Bevallom, kicsit meglepődtem, hogy a mester ennyire bízik bennem. A szombat estém nyugodtan telt, nem voltam ideges, így maximálisan rá tudtam koncentrálni a meccsre.

Egy Fradi ellen mindig más a hangulat, mi jutott el ebből hozzád, mennyire tudtad magad függetleníteni a körítéstől? Mit éreztél a gólnál?

Pont a Fradi tábor előtt kezdtünk melegíteni, ők pedig hangos füttyel „köszöntöttek” minket, amit nem lehetett nem meghallani. A többiek is szóltak, hogy ne erre figyeljek, ne engedjem, hogy elvonja a figyelmemet. Hihetetlenül boldog voltam a gólnál, nehéz lenne szavakba önteni, mit éreztem. El kell ismerni, volt egy kis szerencsém is, de ez is kell a futballhoz.

Sokan vagytok fiatalok a csapatban, ehhez adott egy rutinos gerinc is. Mit vársz a szezontól?

A második félidőben jól játszottunk, nem álltunk messze a győzelemtől se 1-1-nél. Ez azt mutatja, hogy nem tartunk rossz irányba.

Te vagy az NBI jelenlegi legfiatalabb játékosa, miként tervezed a jövőt?

Igazi futballfamíliában nőttem fel. Apukám Szerbiában focizott, jelenleg edző, a testvéreim szintén fociznak. A futball tehát fontos része az életemnek, éppen ezért leszek most magántanuló. Ettől nem tartok egyébként, mert egyrészt anyukám tanárként dolgozik, másrészt négyes-ötös tanuló voltam eddig is, így meglepetés nem érhet. A megkezdett utat szeretném folytatni, véletlenül sem elszállni, végig a földön maradni. Ez a mostani meccs egy jele annak, hogy megérte a rengeteg befektetett munka és edzés.

Kitl Miklós Zentán született, ám a család később Kiskunmajsára költözött, ahol 2003-tól futballozott. Egy rövid kitérő után került Kecskemétre 2011-ben, és a korosztályos együttesekben több poszton is szerepelt, nemcsak a középpályán, de a védelemben is. A ballábas tehetségnek kitűnő rúgótechnikája van, így bárhol is játszott, azt mindig gólerősen tette, ilyen szempontból tehát nem idegen tőle, hogy érzi a kaput. Legeredményesebb idényében 19 gólig jutott, tavaly az U18-ban 9-szer zörgette meg a hálót. 17. életévét június 1-én töltötte be, debütálásával pedig több rekordot is felállított.

A KTE történetének legfiatalabb NBI-es újonca lett, 17 éves, 1 hónapos, 26 napos volt pályára lépésekor (Tölgyesi Viktor rekordját adta át a múltnak), jelenleg az NBI legfiatalabb játékosa, aki pályára léphetett a felnőttek között. Ő lett a legfiatalabb élvonalbeli KTE-s gólszerző, Bertus Lajos még 2009-ben, nem sokkal a 19. születésnapja előtt esett át a tűzkeresztségen.

forrás: kecskemetite.hu