Így látja az Unibet az esélyeket.

Sliema Wanderers 8.50, döntetlen 4.50, Ferencváros 1.30

A Sliema Wanderers – Ferencváros mérkőzésre szóló fogadási eseményeket itt találjátok: Sliema – Fradi @ Unibet
A teljes Európa Liga kínálatot pedig itt: EL @ Unibet
A fogadáshoz kedvet kapók, de fiókkal nem rendelkezők itt tudnak regisztrálni: Unibet Üllői129 fiók regisztráció

A Fradi aktuális ellenfele az ötödik helyen zárta a 2013-14-es szezont a hat csapatos máltai bajnokságban. A kupában viszont a döntőig menetelt – bár ott kikapott a bajnoki címet is megszerző Vallettától, így a helyükön indulhatott az EL-ben. Egyébként tavaly is kiharcolták az indulást, de az első körnél tovább nem jutottak: az azerbajdzsáni Khazar Lankaran búcsúztatta őket (otthon 1-1-et játszott velük a Wanderers, majd Azerbajdzsánban 1-0-ra kikaptak). A mostani a kilencedik alkalom, hogy nekivágnak az Európa Ligának, de még soha nem sikerült továbbjutniuk az első körből. Vélhetően ez a hagyomány nem most fog megszakadni.

A bajnokság vége óta három barátságos meccset játszott a Sliema Wanderers ebből kettőt megnyert (Hibernians 3-0 és Birkirkara 1-0), illetve egyet elveszített a már előbb emlegetett Valletta ellen (0-1).

A máltai csapatról még érdemes tudni, hogy náluk játszik az Ausztráliából hazatérő Michel Mifsud, akit sajnos a magyar szurkolóknak nem igazán kell bemutatni. Rajta kívül nincs ismertebb játékos a keretben (mondjuk őt is csak azért jegyeztük meg, mert Schembrivel karöltve hülyét csináltak a magyar válogatott védelméből még 2006-ban).

Viszont a Fradi védelme van annyira jó, hogy semlegesíteni tudja majd a máltai támadásokat: Thomas Doll tanítványai ugyanis összesen hét gólt kaptak az NB1 tavaszi szezonjában, ami igen meggyőző teljesítmény. Mondjuk emellett csupán egyszer fordult elő, hogy egy meccsen két gólnál többet rúgjanak (a Pápának lőttek négyet), de például egy 2-0-s győzelembe senki nem kötne bele.

A Ferencváros legutóbb szombaton lépett pályára, a Puskás Ferenc Stadionban játszottak edzőmeccset a Debrecen ellen, melyet 1-0-ra elveszítettek a zöld-fehérek. Persze egy edzőmeccsből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, de ennél azért többet kell majd nyújtani Máltán, főleg támadásban.

A játékosok nagy része bevethető, kisebb sérülések nehezítik csak az edzői stáb életét. Viszont a szombati produkcióból kiindulva nagyon hiányozni fog a középpályáról Leonardo, aki úgy tűnik, hogy hamarosan elhagyja a klubot. Persze nincs mese, nélküle is sikerrel kell venni az első akadályt.

Tippek:
A Ferencváros nyeri a meccset @ 1.30
Gólok 2.5 alatt @ 2.10

Tóbiás Gábor / Unibet