A csapat edzője, Kerekes Barna és középpályása, Haris Attila nyilatkozott.

A bronzmérkőzés ma kora délután lesz Telkiben, az Újpest ellen.

– Azt gondolom, hogy a csapatom most, a Feyenoord ellen mutatta meg a valódi arcát – fogalmazott Kerekes. – Ez a csapat ilyen teljesítményre képes, ez a hozzáállás és ez az egység jellemzi. Ennek a tornának óriási a jelentősége, hiszen a vezetőink is elmondták, az a cél, hogy a Ferencváros visszakerüljön az európai vérkeringésbe. Emiatt is nagyon fontos, hogy a játékosok minél több nemzetközi megmérettetésen vegyenek részt. Sokan közhelynek gondolják, de én úgy érzem, hogy létezik a Fradi Szív. Emögött ma volt egy hihetetlen akaraterő, szenvedély, és elszántság. Emellett a játékosok a taktikai utasításokat is nagymértékben betartották, ennek is volt köszönhető a siker. Egy ilyen győzelem után azt gondolom, hogy az egész csapatot ki kell emelném, hiszen ez egy nagyon komoly csapatmunka volt.

Haris Attila a középpályán többek között azzal a Rodney Kongolóval is összecsaphatott, aki a nyáron a Manchester City csapatában folytatja a pályafutását. A hollandok tehát nagy játékerőt képviseltek, de a döntő gólt szerző középpályásunk szerint a mieink ennél is nagyobb akarattal harcoltak a pályán.

– A Feyenoord próbálta a tempót diktálni, de jól védekeztünk és gyorsan mentünk át támadásba – mondta Haris. – Azt kérték tőlünk, hogy már a térfelükön próbáljunk meg labdát szerezni, úgy érzem, hogy ezt jól meg is valósítottuk. A második félidőben visszább kellett húzódnunk, de akkor is jól álltuk a sarat. Élveztem a játékot, hiszen egy ilyen csapat ellen, egy ilyen tempójú mérkőzésen csak élvezni lehet a futballt. Most van 24 óránk pihenni, holnap a bronzmeccs után szeretnénk éremmel a nyakunkban ünnepelni.

Fradi.hu