A Lipcsei-csapat saját kezébe vette a sorsát.

Ferencváros II 10-0 (5-0) Jászapáti
Gólok: Holman 2, Péter 2, Popgeorgiev 2, Busai, Csilus Tamás, Kárász, Ugrai

Jova – Kárász, Erdei G., Gyurácz, Pintér D. – Csilus T. (Popov), Popgeorgiev – Holman, Busai (Korkut, Nagy Á.), Ugrai – Péter A.

Két ismerős arc is volt a vendégeknél, a pályán Vén Gábor, korábbi játékosunk, míg az elég foghíjas kispadon Rácz Róbert. Rácz a Jászberény játékos-edző kapusa volt a 2006/2007-es szezonban és mondhatjuk, hogy kicsit belopta magát a zöld-fehér szívekbe az akkori Üllői úti produkciójával, talán van, aki emlékszik még rá. Múltidézőként szimpatikus nyilatkozatát itt olvashatjátok el: Tempó Fradi!

És akkor a mérkőzés! Említettem, hogy foghíjas volt a vendégek kispadja, valóban, ketten ültek ott, ha az edzőt és a stábot nem számoljuk. Nálunk több visszajátszó is szerepet kapott, a kapuban Jova, a mezőnyben pedig a Busai – Holman – Ugrai trió. És ezúttal közülük is mindenki motiváltan lépett pályára, korábban nem volt ez mindig így, ahogy a pálya széléről meg tudtam ítélni. Ennek meg is lett az eredménye, a fiatalokat is húzták magukkal, mindenki jó teljesítményt nyújtott.

A kezdőrúgás után szinte rögtön betalált Holman, negyed óra múlva pedig Ugrai lőtt tizenhétről remek gólt. Ezután az előkészítésben jeleskedett, előbb remek szögletét fejelte védhetetlenül Csilus a kapuba, majd Pétert hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A félidei eredményt Busai állította be egy talán túl szigorúan megítélt büntető értékesítésével.

A második 45 perc szinte ugyanúgy kezdődött, gyors Holman góllal. Egy percre rá ismét zördült a háló, Busai lépte át Ugrai passzát, ami így Péterhez került, nem hibázott, nem úgy, mint a hálóőr. Négy perc múlva újabb, ezúttal jogos büntetőt kaptunk, amit Pantelis értékesített, Ő egyébként egy óriási kapufát is lőtt. Az összesített gólkülönbségünket is sikerült “nullázni”, Kárász találatával, majd pozitívba fordítani Pantelis duplázásával, remek akció végén alakította ki a 10-0-ás végeredményt.

Ezzel pedig a saját kezünkben a sorsunk, hiszen “levetettük” a legrosszabb 13. helyezett címét, hiszen a Közép-csoportos Bölcskét pontokban behoztuk és több győzelemmel rendelkezünk, míg a Nyugati-csoportban szereplő Veszprémnél egy ponttal többünk van. Az utolsó fordulóban Tiszaújvárosba látogatunk.