Ismét azok bosszankodhatnak, akik mérkőzésre mennének.

Május 10., szombat, 14 óra. Kicsit korai időpont, de egyszer ki lehet bírni. Már persze ha nem munkanap, mint az előttünk álló hétvégén. Talán rangadónak is nevezhetjük, hiszen nagy a versenyfutás a dobogós helyekért, még bármi megtörténhet. Emellett két olyan csapat játszik, amelyik általában a hazai és a vendég szektorokat is meg tudja tölteni. Legalábbis mi mindig, a diósgyőriek meg a kiemelt mérkőzéseken mindenképpen.

Erre már hónapokkal a találkozó előtt eldőlt, hogy a lehetőségeket figyelembe véve a legrosszabb időpontban rendezik a találkozót. Kijelenthető, hogy ez akár több ezer fővel alacsonyabb nézőszámot eredményezhet a lelátón, és egy nagyságrenddel nagyobb mínuszt a televíziós közvetítés nézettségénél.

A szövetségnél kiemelt cél a nézőszám növelése. A korábbi statisztikából kiderül, hogy ebben a legnagyobb segítségükre a Fradi és a Debrecen mellett a Diósgyőr van. Hát gyorsan toljunk is ki velük, ha már ilyen renitensek, hogy mérkőzésre járnak. Persze mossák kezeiket, hogy a televízió dönt, sokat fizet, stb-stb.

A televíziónak, jelen esetben az MTVA-nak, nem az lenne az érdeke, hogy minél többen legyenek a képernyő előtt? Ehhez az is kell, hogy a helyszínen is sokan legyenek, ennek köszönhetően még többen kapcsolnának oda. Persze ha nem lenne munkaidőben. Az MTVA másik választása a Győri ETO – Honvéd párosítás, vasárnap 16.30-kor. Felülről becsülve 3000 néző az ETO Parkban. Családbarát is lesz, gondolom.

Szombaton egyébként olyan mérkőzések lesznek a DVSC igazi stadionavatóján kívül, mint a KTE – Pápa, Pécs – Kövesd, Videoton – Kaposvár. Meg merem kockáztatni, hogy ezen a három bajnokin még így is kevesebben lesznek, mint a Fradi – Diósgyőrön.

Ez az egész a józan ésszel szembe megy. És megint az dühönghet, akiért elvileg az egész van. Köszönjük szépen! Majd megoldjuk valahogy, mint mindig…