Szólt az üzenet, mi még annyit tennénk hozzá, hogy kevesebb értelmetlen szektorlezárást.

Elsőként idéznénk a Magyar Labdarúgó Szövetség februári közleményéből:

Az intézkedésekkel az MLSZ célja az, hogy a sportszervezetek fordítsanak nagyobb gondot szurkolóik, illetve a labdarúgás iránt érdeklődő személyek megfelelő kiszolgálására annak érdekében, hogy minél többen vehessenek részt a mérkőzéseken.

A szurkolók bejutását segítő döntés, hogy minden stadionnak olyan módon kell megszerveznie a jegyértékesítését, hogy figyelemmel kell lennie a tényleges érdeklődésre.

MLSZ

Sajnos kijelenthető, hogy jelenleg a hazai bajnokságban nem sok olyan mérkőzés van, amikor a fenti irányelveket alkalmazni kellene, viszont egy biztos, a Dózsa – Ferencváros egy ilyen alkalom. Nézzük át, hogy ezen szempontok szerint hogyan teljesítettek az illetékesek a derbi hetében.

Üzenet (Fotó: Sas Gábor)

Üzenet (Fotó: Sas Gábor)

Az igények kiszolgálása egyértelműen nem sikerült, hiszen mind a vendég, mind a hazai jegyek elfogytak a találkozó előtti napon. Lett volna lehetőség több szurkoló beengedésére? A válasz egyértelműen igen. A Szusza Ferenc stadion befogadóképessége a hivatalos adatok szerint (forrás) 13501 fő. A vendégek elhelyezésére szolgáló C-szektor 2500 fő befogadására alkalmas, mint tudjuk, mi 1400 belépőt kaptunk, meg merem kockáztatni, hogy a további 1100 jegy is még az értékesítés kezdőnapján gazdára talált volna. Kérdés, hogy akkor miért csak 1400 fradista lehetett ott, hogy a győzelembe hajszolja csapatát? Biztonsági kérdés? Korábban ez nem volt gond, 2009 és 2010 őszén sem volt az… Nem biztonsági kérdés? Akkor az MLSZ miért hallgat, mikor erősen az iránymutatással szembe megy a rendező klub?

És nem csak nekünk lehet okunk a panaszra, hanem a hazaiaknak is, hiszen a hivatalos nézőszám 9517 fő volt, a mi szektorunkból „lecsippentettek” 1100 főt, ezzel kiegészülve lehetett volna 10617 fő. Tehát még hibázik közel 3000 hely! És miért? Ez is egy remek kérdés, hiszen teljesen felesleges lezárásoknak estek áldozatul ezek a székek, mint azt a helyszínen készített fotónk is megerősíti. Ennek köszönhetően újabb ezrek maradtak le a magyarországi „csúcsmeccsről”, miközben cél a nézőszám növelése. Újpest polgármestere is talán jobban tenné, ha nem a képzelgéseit osztogatná meg a közösségi oldalán, hanem közbenjárna, hogy a sajátjai is minél nagyobb létszámban lehessenek ott a stadionban.

Lezárások

Lezárások

És a kiszolgálás, kommunikáció milyen volt? Nem jeles kerül a bizonyítványba, az biztos. A nagy marketinget kapott MLSZ online jegyrendszeren keresztül biztonsági okokból (???) nem lehetett belépőt váltani a találkozóra, ez főleg a hazaiaknak okozhatott nagyobb fejfájást.

A vendégbelépők árusítása kapcsán is nagyon sok elégedetlen véleményt olvashattunk, szinte mindegyik esetben jogos volt a felháborodás. Az előzetesen meghirdetett szigorú „pályarendszabályokat”, amiről telefont és hírlevelet is kaptunk, természetesen – ahogy a józan ész diktálja – nem tartották be, aki érvényes jeggyel rendelkezett, az bármilyen módon megközelíthette és el is hagyhatta a Megyeri úti vendégszektort. Én is autóval érkeztem, besétáltam, szurkoltam, kisétáltam, majd hazamentem.

Itt kell hozzátenni a pozitív csalódást, a magam részéről a szezon legegyszerűbb, leggyorsabb és legkorrektebb beléptetésén vagyok túl, a rendőrök és a biztonságiak is korrektek és kedvesek voltak. Ennél csak rosszabbal találkoztam az idei bajnokság túráin.

Röviden összefoglalva a lényeget: mi mennénk, ha ti hagynátok!

Amikor még tízezren mentünk (Fotó: Belkovics Krisztián)

Amikor még tízezren mentünk (Fotó: Belkovics Krisztián)