Legendánk és Várhidi Péter mondta el véleményét.

A magyar válogatottnak már több néhány napos összetartást is vezényelt Telkiben Pintér Attila szövetségi kapitány, most Törökországba utaztak a futballisták, de a szakember tervei szerint a bajnokság ideje alatt is elkéri a labdarúgókat klubjaikról.

Az elképzelések felvázolása óta téma, vajon megvalósítható-e mindez, a fontos tétmérkőzések előtt az NB I-es edzők odaadják-e meghatározó labdarúgóikat. A Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában is téma volt mindez.

A korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter így vázolta, ő klubedzőként a válogatott rendelkezésére bocsátaná-e a játékosokat.

– Januárban talán, később nem. Ha sok játékosom lenne ott, mondjuk 6, 8 vagy akár 10, akkor biztosan nem. Egyet esetleg igen. A klubedzőnek van egy feladata, egy célkitűzés, amit el kell érnie. Ahol van 6-8 válogatott játékos, ott nyilván a bajnokság megnyerése a cél. Ha elmennek ezek a játékosok, akkor értelemszerűen nem dolgozhat velük. De ki lesz a felelős, ha esetleg nem lesznek bajnokok? Akkor a klubelnök azt mondja, rosszul végezte az edző a dolgát, így menjen? De kivel dolgozott? Van ennek ezer oldala és értem a másik nézőpontot is. A válogatottnak nemzetközi szinten jóval nagyobb esélye van eredményt elérni, mint bármelyik klubcsapatnak. De a klub adja a fizetését, ő szerződtette, a játékos gyakorlatilag a klub tulajdona. Ráadásul annak a 35-nek, akik elmentek külföldre most a csapattal, talán 10-12-nek lehet esélye arra, hogy válogatott legyen, ha jönnek a légiósok –
fogalmazott.

Az MLSZ sportigazgatói pozíciójából nemrég menesztett, de továbbra is a szövetség alkalmazásában álló Nyilasi Tibor sem lenne partner klubedzőként a szövetségi kapitány terveinek megvalósításában.

– Majdnem minden klub Törökországban készül, ahol a válogatott is, azaz most azért többé-kevésbé megoldják. Akár vegyes megoldásokkal. A válogatott is kell, hogy kapjon valamit és a klub is. Én is csatlakoznék az előttem szólóhoz. Azt mondom, hogy januárban elengedném őket, vagy február 10-ig, de utána már nem –
mondta.

forrás: csakfoci.hu