László Csabát kérdezték a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről.

A teljes interjút itt olvashatjátok el: Csakfoci

Az NB I-ben viszont egyre több külföldi szakember dolgozik…
– Nekem Marco Rossi munkája tetszik leginkább. A Honvéd költségvetését nem lehet összehasonlítani a Videotonéval vagy a Ferencvároséval, mégis rendre az élboly környékén áll a csapatával. Azt is mondhatnám, hogy Kispesten nincs se pénz, se posztó, mégis van ruhájuk. José Gomes munkájáról nagyon nehéz véleményt formálni. Fehérváron minden tekintetben kimagaslóak a körülmények, erős a keret, meglátásom szerint a Videotonnak nem egy ponttal kellene vezetnie a bajnokságot. A Ferencvárosnál a vezetők minden elkövetnek, hogy a csapat jó legyen, Ricardo Moniz is felkészült szakember, de anélkül, hogy bárkit is megbántanék, ennél a hatodik helynél azért jobb eredményt várok a Fraditól.

2011 nyarán Ön is tárgyalt a Fradi vezetőivel. Miért nem tudtak megegyezni?
– Kubatov Gáborék akkor még az út elején jártak és sok mindent nem láthattak előre. Nem lehetett tudni, hogy milyenek lesznek a feltételek, milyen csapatot lehet építeni. Frissek voltak a szakmában és ez a frissesség érződött rajtuk, de rengeteg munkával bebizonyították, hogy igenis jó az irány, amit elkezdtek.

Lenne az Újpest edzője?
– Nem. Minden magyar klubról tisztelettel beszélek, de mindenki tudja rólam, hogy Fradi-érzelmű vagyok, az újpesti közeg nem fogadna be, de én sem vágyom oda. Ugyanúgy nem lennék a Steaua vagy a Dinamo Bukarest edzője sem, de nem is hívnának.