A hétközi sajtótájékoztatón az MLSZ elnöke beszélt a Fradi intézkedéseiről is, nem éppen dicsérőleg.

Azt szeretném mondani, semmi többet nem akarunk elvárni a magyar szurkolóktól, nem akarunk többet megteremteni, mint ami a FIFA és az UEFA előírás. Tudomásul kell venni, hogy regisztrálni kell, tudomásul kell venni, hogy pályára nem lehet berohanni és így tovább.

És nagyon nem tetszik nekem az, hogy két fenekű beszédet folytatnak ebben az ügyben a klubok, mert például nézzük az utolsó Fradi-Újpest meccset, ahol szét választották, hogy nem szabad beszaladni a pályára meccs közben, meccs után meg be szabad menni és akkor jogsegélyt nyújtunk a szurkolóknak. Ez nagyon jól hangzik, de egyébként a szabályozás azt mondja a meccs addig tart, amíg az utolsó néző el nem hagyta a mérkőzést.

Ezzel együtt a nemzetközi szabályozás is megengedi, hogy lehessen pályán ünnepelni a győzelmet, de azt előre meg kell állapodni a két klubnak, ennek megfelelően kell a biztonsági szabályzatot arra a meccsre elkészíteni, ami elmondja levisszük az ellenfél játékosait, elkülönítjük az ellenfél szurkolóit és rögzíti, hogy hol jönnek be a pályára és akkor lehet önfeledten ünnepelni. Ezen a konkrét meccsen az Újpest és a Ferencváros vezetői aláírták, hogy nem lesz ünneplés. No már most, ha nem lesz ünneplés, akkor utána ne tessék úgy csinálni, mintha szabadna ünnepelni, tehát ebbe kíméletlenek vagyunk, nem engedünk egy lépést se.

Ezt a szurkolókért csináljuk. És mégegyszer mondom nem basáskodunk a szurkolók felett, hanem próbáljuk a nemzetközi szabályokat betartatni és a nemzetközi sztenderdeket elérni szeretném már az összes kerítést lebontatni.