Sajnos kiderült az is, a remek hátvéd nem csak térd alatt vesztette el bal lábát, hanem az egészet amputálni kellett…

„Az édesanyja mindig mellette van, nem fogja elhagyni Magyarországot a fia nélkül, így várhatóan még egy jó ideig ott lesz – idézi a Trinidad Newsday Adams ügynökét, Dion Sosát. – Akeem szívrohama súlyos volt, várhatóan hosszú idő lesz a felépülés. Mi bízunk benne, hogy rendbe jön.”
Sosa hozzátette: nincs számottevő változás Adams állapotában, biccentéssel tud felelni az orvosoknak és édesanyjának.

(Newsday via nso)

– A fertőzés megakadályozása, a közvetlen életveszély elhárítása miatt az egész bal alsó végtagot távolítottuk el – mondta érdeklődésünkre dr. Szelid. – Azóta az elsődleges feladat a még meglévő gyulladások megszüntetése. A beteg antibiotikumot kap, és a sebét is folyamatosan tisztítani kell. Az amputációhoz vezető nagyon komoly fertőzést sikerült megállítani, de továbbra is életveszélyes a futballista állapota.

A műszívre kapcsolt focista jelenleg is segítséggel lélegzik. – Gyakorlatilag ugyanúgy van napok óta, de azért próbálunk mindig egy kis lépést tenni előre. Elkezdődött a leszoktatása a lélegeztetőgépről, igaz, nagyon hamar elfárad, az izomzata még nem bírja a terhelést, így jelen pillanatban is rá van kapcsolva – tette hozzá a kardiológus. – Ami jó hír, hogy a gyógyszeres kezelés mellett a sportoló láztalan. Adams jelenleg leginkább csak alszik, s valószínűleg még azt sem teljes egészében fogta fel, hogy elvesztette a lábát.

(blikk)