Az MLSZ sem, hiszen újra alkalmazza.

– Pedig ezzel a névvel, a ragyogó játékosmúlttal nyilván betölthetne valami igazán felelősségteljes posztot is a magyar labdarúgásban, még sincs így. Azért, mert soha nem is nagyon akarta, hiányzott önből az ambíció, vagy csak sosem volt elég törtető?
– Egyszer fordult elő, hogy közel kerültem a tűzhöz, amikor a szövetségben bekerültem egy szakmai bizottságba. Épp az iskolai futballt bízták volna rám, egy poénom azonban kiverte a biztosítékot. Akkor történt, amikor George F. Hemingway a kispesti szerepvállalása elején az áldatlan Bozsik-stadionbeli állapotokat demonstrálva megjegyezte, a Honvéd pályán látott életében először patkányt. Én meg az évtizedes rivalizálásra gondolva, amibe mindig belefért a másik zrikálása, azt nyilatkoztam, biztos akkor látta, amikor Fradi-meccsre ment. Nekem belefért a poén, sokaknak nem. Nekem el kell fogadnom, ha engem cigányoznak, de egy élesebb poént nem engedhetek meg. Megtanultam, hogy felelősséggel tartozom a szavaimért, hogy azoknak súlyuk van, megfizettem a tanulópénzt. Lehet, drága volt, de az is megfogalmazódott akkor bennem, ha ennek a közegnek ez sok, ha ott ez ekkora botrányt kavar, nem biztos, hogy az az én közegem.

– De a pályaedzői létet élvezte?
– Nagyon. Én akkor úgy gondoltam, egy nap vezetőedző leszek. Sok feladatot bíztak rám, szerettem csinálni. Bognár Gyuri segítőjeként is, aki érezhetően megbízott bennem, hagyott dolgozni. Fontos, hogy együtt tudjon gondolkodni egy stáb, az szintén, hogy lehessen vitatkozni is benne.

forrás és a teljes, ámbár érdektelen, Kovácsot fényező interjú: bunteto.com

Bár az interjúban a kérdező és Kovács Kálmán is elhallgatja az MLSZ újra szerepet adott neki, hiszen éppen az itt dicsért barátja, Bognár György csapatának Üllői úti vendégjátékán volt ellenőr. Tehát az elfogulatlanság jegyében az MLSZ egy olyan ellenőrt küldött a meccsre, aki az egyik csapat tagjait patkánynak tartja, miközben a másik csapatot a barátja irányítja. Azaz elfogulatlanság legalább annyira garantált volt, mint anno a rend, a fegyelem és a törvényesség…