Brazil szélsőnket kis túlzással a fél világ figyeli.

A 24 éves brazil Marquinhos kapcsán januárban a mexikói sajtó írt arról, hogy az UNAM Pumas szerződtetné az FTC támadóját, akinek még 2026-ig érvényes az Üllői úti szerződése. A Pumas a beszámolók szerint két ajánlatot is tett a Ferencvárosnak, a játékost pedig évi 1-1.5 millió eurós fizetéssel csábították volna, de nem tudtak megegyezni a klubok. Az FTC az Európa-konferencialiga folytatása előtt nem kívánta elengedni kulcsemberét, aki egyébként a hírek szerint hajlott volna az átigazolásra, már csak azért is, mert a Pumasnál újra együtt dolgozhatott volna korábbi edzőjével, az argentin Gustavo Lemával. Marquinhosnak nem szegte kedvét, hogy maradnia kellett, tavasszal az NB I-ben eddig hat gólpasszal játszott fontos szerepet az FTC menetelésében, összesen 25 meccsen hat gólnál és nyolc gólpassznál tart a bajnoki idényben. Ezek után nem meglepő, információink szerint továbbra is él a mexikói vonal Marquinhos kapcsán.

Ugyanakkor nemcsak Mexikóból van érdeklődés a brazil iránt. Hétfőn már beszámoltunk róla, hogy az FTC lejáró szerződésű, Magyarországról várhatóan távozó, marokkói válogatott védője, Samy Mmaee akár Szaúd-Arábiában is kiköthet, és szaúdi, klub közeli forrásból úgy értesültünk, Marquinhos iránt is van érdeklődés az arab országból. Méghozzá az egyszeres bajnok, a helyi élvonalban jelenleg 7. helyen álló, a horvát Slaven Bilic irányította Al Fateh részéről.

Konkrét lépések még nem történtek, a mexikói és a szaúdi érdeklődő is a következő hetekben tehet hivatalos ajánlatot a Ferencvárosnak. Az persze kérdés, hogy a klub vezetői elfogadják-e majd valamelyik ajánlatot, de az alapján, amit Kubatov Gábor elnök nyilatkozott az M4 Sportnak, miután a csapat biztosította a 35. bajnoki címét, arra lehet számítani, hogy lesz olyan játékos, akit a nyáron értékesíteni tud az FTC.

forrás: nso.hu