Reálisan értékelt a fehérvári fiatal – mellette a kapus, Tóth Balázst és Sigér Dávidot is kérdezték a tegnapi bajnokiról.

Katona Mátyás: „A Ferencváros nagyon jó csapat, két hasonló gól, balról egy beadás, Varga Barni tökéletesen érkezett sajnos, ezek extra megoldások. Nekünk is voltak helyzeteink tényleg. Igazából azért vagyok csalódott, mert voltak helyzetek, és ott nem voltunk elég élesek, magamat is mondhatom, úgyhogy elég idegesítő így. Az Újpest ellen még több helyzetünk volt, ott azok óriási helyzetek voltak, itt meg talán kijött a minőségbeli különbség, hogy ott milyen topjátékosok vannak, nekünk is fel kell nőni a feladathoz. Igazából ez egy olyan meccs volt, amiből nagyon sokat lehet tanulni, hogy egy ilyen meccsen oda kell az ember… el kell találni a kaput, úgyhogy ez egy ilyen tanulságos mérkőzés, amiből nagyon sokat lehet tanulni. De hát jövőhéten meccs és ki tudjuk javítani. Azért nem szabad kezdeni túlságosan negatívnak lenni, meg kell találni a pozitívumokat, önbizalommal kell belemenni a következő mérkőzésbe is, még mindig harmadikok vagyunk, úgyhogy ezt nem szabad elfelejteni.

A télen öt és fél év és 145 tétmeccs után a Ferencvárostól a Fehérvárhoz szerződő Sigér Dávid elárulta, a mérkőzés előtti napokban foglalkoztatta a gondolta, hogy korábbi csapata ellen lép pályára, a kezdő sípszó előtt pedig furcsa volt szemben látni a zöld-fehér mezeket és azokat a játékosokat, akikkel nemrég még együtt játszott, de ahogy elkezdődött a mérkőzés, onnantól ez az érzés elmúlt. Magáról a meccsről edzőjéhez hasonlóan úgy vélekedett, hogy bátrabban kellett volna játszaniuk. „Voltak talán periódusok, amikor azt éreztem, hogy bátran merünk és tudunk passzolni, de szerintem nem mutattunk meg ezen a meccsen abból annyit, mint amennyi amúgy bennünk lenne. Sokáig jó mérkőzésnek nézett ki és még 0–1-nél sem éreztem azt, hogy eldőlt. A második félidő közepe felé kezdtem azt érezni, hogy nem biztos, hogy lesz energiánk fordítani, egy gólt azért éreztem magunkban, de sajnos nem sikerült megrúgni, ezért nem tudjuk meg, hogy mennyit adhatott volna nekünk.

A SportalTV is kérdezte Sigér Dávidot és Tóth Balázst.

forrás: fehervarfc.hu, m4sport.hu, nso.hu