Középpályásunkkal beszélgettek, aki többek között azt is elmondta, hogy bár szerinte nagyobb móka gólt szerezni, de azért a társak kiszolgálása se rossz érzés.

Sok látogatóm lesz a héten, ez egy fantasztikus város. Rengetegen látogatnak ide, napi három járat van Budapestre Izraelből. Budapest Európa közepén van, két órára Bécstől, két és fél órára Belgrádtól, mindenfelől jönnek ide. Minden nagyszerű Budapesten, minden könnyen elérhető itt és sok az izraeli. Nem volt nagy váltás, mondjuk úgy. Továbbra is zöld-fehérben játsszom. Azt hittem, hogy nehezebb lesz az átmenet, meg is lepődtem, hogy milyen gyorsan ment. Mint Haifában a Makkabiról, úgy itt is minden a Fradiról szól, minden pillanatot élvezek itt.

A közeg picit más itt, az emberek nem nagyon beszélnek angolul és félénkek [megszólalni], de az egész ország a klub mögött áll. Ebben is hasonló a Makkabi Haifához, minden városban megvannak a szurkolóink és ez nagyszerű érzés, minden pillanatot élvezek. A Ferencváros óriási klub, mindenféle sportágban verseng, a vízilabda az egyik legértékesebb, legfontosabb csapat a klubban. BL-győztesek, a póló itt majdnem olyan fontos, mint a foci, a második legfontosabb sportág. Magyarország imádja a sportot és még a miniszterelnök is kiemelten foglalkozik vele. Nem is olyan rég kint voltam a Forma-1-es versenyen, az is nagy élmény volt.

Persze hiányzik a Makkabi, mint minden olyan játékosnak, akik ott játszottak. A legnagyobb klub Izraelben, őrült szurkolókkal. A Haifánál töltött évek alatt megtapasztaltam a sikert, három bajnoki címmel, európai túrákkal, BL-szerepléssel. Rengeteg fantasztikus élményben volt részem, így természetesen hiányzik a klub és ezt nem is tagadom, de az ideigazolásom fontos lépés volt a karrieremben. Ki akartam magam próbálni Európában, így a Fradiba szerződésem egy szükséges lépés volt.

A magyar bajnokságban nyíltabb a játék, mint Izraelben. Nem mindenki áll be védekezni, nyíltan, előre akarnak játszani. Így itt több a terület és én egy támadó csapatban játszom, van lehetőségem a kiugratásokra és ez működik is. Még sosem volt ennyi gólpasszom, nagyon örülök ennek. A csapat javára akarok lenni. Nem számítottam arra, hogy ilyen számaim lesznek, de nagyon fontos, hogy így megy, hisz ez az első európai szezonom. Gólt szerezni persze nagyobb móka, de az előkészítés sem rossz érzés.

Sztankovity egy legenda. Az Internél vezéralak volt és sok éven át játszott ott, az Inter történetének legszebb éveiben. Ő is középpályás volt, így valami fantasztikus, hogy vele dolgozhatok. Rengeteget tanulok tőle. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen kaliberű emberrel dolgozhatok. Szerb, az ezzel járó őrültségekkel, néha ki tud akadni és akkor ránk borítja az asztalt az öltözőben, de nagyon jó vele dolgozni. A legőszintébb edző, aki csak létezhet, mindent elmond neked. Sztankovity nem tart távolságot velem, nagyszerű így a munka.

Mohamed Abu Fani