Nem a tegnap beharangozott holland szakember, hanem a Sevillával tavaly Európa Ligát nyert spanyol José Luis Mendilibar lesz a legújabb hírek szerint a jövő heti ellenfeleink új edzője.

A 62 éves Mendilibar majd 450 LaLiga meccsen irányította a Bilbaót, a Valladolidot, az Osasunát, a Levantét, az Eibart, az Alevest, mire tavaly márciusban megbízták a Sevilla irányításával. Ott tavaly a bajnokságban is jól szállt be (12 meccsen 21 ponttal a 11. helyre hozta a csapatot), az EL-ben pedig a Manchester Uniteden és a Juventuson keresztül bejutott a budapesti döntőbe, ott tizenegyesekkel verték az AS Romát.

Az idei szezon azonban nem kezdődött jól a szakembernek, a bajnokságban 8 meccsen 8 pontot szereztek, a BL-ben pedig a Lens és a PSV ellen 1-1 döntetlent ért el – ezek után kirúgták, így érkezhet most a görög rekordbajnokhoz. A hírek szerint 48 órán belül érkezik Pireuszba, ahol évi 1.5 millió eurót fog keresni – a szerződése hossza nem nyilvános, de azt úgyis kevés Olimpiakosz-edző tölti ki.

Frissítés: a hírek szerint szombaton érkezik meg Görögországba, a hétvégi OFI elleni mérkőzésen még nem ő, hanem az U19-es csapat edzője irányít majd.