A friss „tizedes” Dini az edzőtáborról és a téli változásokról is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Túl sok meglepetés nem ért bennünket a landolást követően. A múlt télen a mostani helyszíntől mindössze nyolc kilométerre, La Nucíában készültünk, a különbség ezúttal annyi, hogy visszatértünk abba a szállodába, ahol négy évvel ezelőtt már laktunk. Szerhij Rebrov irányításával jártunk itt, de nem csupán ezért maradt emlékezetes az a tábor. Abban az évben tört ki a koronavírus-járvány, a januári edzőtáborban arról beszélgettünk, lesz-e a pandémiából valami vagy sem… Kínából érkeztek az aggasztó hírek, végül márciusban hivatalosan is megjelent Magyarországon is a járvány.

A szállodának saját edzőpályája van, gyakorlatilag kisétálunk a pályára. Nem mintha máskor nagy gondot okozna tíz percet vagy negyed órát buszozni az edzőközpontig, de így még kényelmesebb a helyzetünk, nem megy a transzferrel az idő. Tornacipőben kimegyünk a pályára, ott pedig átvesszük a stoplist, és kezdődhet is a munka. Tizenkét napot töltünk itt, ezek az apróságok is sokat jelentenek.

Az edzések azért is fontosak ebben az időszakban, mert az új játékosokat ilyenkor ismerjük meg. Ki milyen karakter, hogyan lehet hozzászólni, mennyire érzékeny. A télen a Viditől érkező Kenan Kodro ebből a szempontból ismerős arc, ellenfélként jó néhányszor találkoztunk az elmúlt években, fehérvári játékosként sajnos gólt is lőtt már nekem. Olyan is előfordult, hogy egy-egy meccs után váltottunk néhány szót. Vele kapcsolatban nem a sötétben tapogatóztunk, a beilleszkedését az is nagyban megkönnyíti, hogy több bosnyák játékos is szerepel a keretünkben. Habib Maiga egyelőre a francia anyanyelvűekkel tud kommunikálni. De a lényeg úgyis az, a pályán miként teljesít. Márpedig ott nincs probléma, megérteti magát, látszik, hogy kemény, harcos futballista.

[Tokmac, Esiti, Owusu] sokszor bajlódott sérüléssel az elmúlt időszakban, gyakran nem voltak játékra alkalmas állapotban. De a szakmai stáb egyikükkel sem éreztette, hogy gond van a munkájukkal. Az ilyen döntések hozzátartoznak a futballhoz, Dejan Sztankovics vezetőedző és a klubvezérkar így döntött, nekünk, játékosoknak nincs ebbe beleszólásunk. Bízunk benne, hogy mind a hárman találnak megfelelő csapatot maguknak, és jó szívvel gondolnak majd vissza Ferencvárosban eltöltött időszakukra.

Jó volt kikapcsolódni kicsit. Igyekeztem nagyokat pihenni, már amennyire két kisgyerek mellett lehet. De jól sikerült a téli vakáció, és ami a lényeg, mentálisan teljesen feltöltődtem.

Tudat alatt nyilván motoszkál a fejünkben az Olympiakosz elleni párharc, de egyelőre nem beszélgetünk róla. A felkészülési időszaknak itt, Spanyolországban az is a tétje, ki milyen pozícióba helyezi magát, február elején ugyanis le kell adni a nevezési listát. Nyilvánvalóan mindenki szeretne ott lenni a névsorban.

Dibusz Dénes

(nso)