Középdöntős meccset játszik a VB-n a női kézilabda válogatott, kezdés hatkor. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Simon Petra

Remélem, mindenki átveszi tőlem a pozitív mentalitást, szerintem a többiekben is megvan, de ezt a pályán is érzékeltetni kell az ellenféllel. Akik itt vannak, a legjobbak az országból, képesek vagyunk megoldani a feladatokat. Mi nem olyanok vagyunk, mint a balkániak, hogy a hibánál is örülünk, de remélem, ezt egyszer le tudjuk vetkőzni. Utálok veszíteni. Egy bátyám van, mellette megtanultam, hogyan kell mindenáron győzni. Ezért sincs bennem semmilyen félelem egyetlen ellenféllel szemben sem. Mindig alaposan felkészülök, tudom, mi az ellenfél gyenge pontja, és mi az én erősségem, hol tudok segíteni.

Golovin Vlagyimir

Tavaly az Európa-bajnokságon a horvátok ellen történt velünk ilyen, abból elég nehezen jöttek ki a lányok. A kudarc most is ugyanúgy megviselte a csapatot, mindenki tudja, hogy elrontottuk a második félidőt Montenegró ellen, ezzel nagy lehetőséget szalasztottunk el. Sokat beszéltünk velük, a játékosok külön is leültek, látom rajtuk, hogy nagyon elszántak, és már a következő feladattal foglalkoznak. Ez a torna elég specifikus, voltak meglepetéseredmények és hullámzó teljesítmények. Mindig az adott pillanatban kell jobbnak lennünk az ellenfélnél. Egyelőre nem nézünk ennyire messze, Szenegál ellen készülünk, mert tudjuk, többet nem hibázhatunk. Tudunk mindent, kiszámoltuk, a lányok is tisztában vannak vele, mi kell ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célt. Ehhez most az első lépés Szenegál legyőzése. A francia edzőjükkel inkább európai stílusban játszanak, ez számunkra is könnyebbséget jelent, mert nem kell annyira speciális megoldásokból készülni. Érdekesség, hogy a stábunkból Pigniczki Krisztina három játékosuk kinevelésében is részt vett. Amikor most meglátták, az egyikük majdnem elsírta magát. Komoly lövőerővel rendelkeznek, az egyik belső emberük két kézzel is veszélyes a kapura. Ha megnézzük a lövőstatisztikájukat, a befejezéseik többsége átlövés, és elég hatékonyak belőle.

NSO