Az egyik kisebb angol bulvárlap, a Daily Star ír erről.

A Groupama Aréna 380 forintos zsíroskenyerét az 580.000 követővel rendelkező, stadionkaják fotóit megosztó FootyScran Twitter-oldal osztotta meg eredetileg, a bejegyzést 1.2 millióan látták már. Az erre a képre érkező válaszokat szemlézi a Daily Star a „Futballdrukkerek felháborodtak ‘minden idők legrosszabb focikajáján’, ami 85 pennybe kerül” című cikkében: „Nehéz valakit 85 pennyvel lenyúlni, de a Ferencvárosnak sikerült„, vagy a klasszikus angol viccet idéző „Nem csodálom, hogy ezt a kaját abban az országban találták, amit ‘Hungary’-nak hívnak, én is éhes (hungry) lennék, ha ezt szolgálnák fel„. Van, aki annak örül, hogy „a legrosszabb focikaja legalább nem brit„. A legagresszívebb idézet reakció talán ez: „Néhány darab nyers hagyma egy fehérkenyéren? Ez aztán pszichotikus szarság!

A cikk próbálja elmagyarázni, hogy mi a zsíroskenyér, hozzáteszi azt is, hogy ha „jól főzik”, akkor remekül kinéző kocsmaétel, de ez nem az – írják.

Egyetértesz az angolokkal vagy szerinted ez csak kolonialista gőg a chip butty („krumplis szenyó„) hazájából? Mert a zsíroskenyeret, igaz pirospaprikával és nem toastkenyéren, de minden magyar szereti. Igaz?