Támadónk négy találattal zárta az EB-selejtezőket.

A magyar férfi labdarúgó-válogatott imponáló magabiztosággal, csoportelsőként kvalifikálta magát a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra megelőzve a sztárjátékosokkal tűzdelt szerbeket. A mieink 16-szor vették be az ellenfelek kapuját, ebből négyet támadónk, Varga Barnabás szerezett.

Nagy megtiszteltetés volt, amikor először csatlakoztam a magyar válogatotthoz. Ez egy kiváló társaság, sok játékost nem ismertem még korábbról, de gyorsan ment a beilleszkedés. Ennek a csapatnak ez az egyik nagy ereje, hogy remek egységet alkot a pályán és azon kívül is. Csatárként a gólokért vagyok felelős, mindig próbálok ennek megfelelni.

Szerbiának és Litvániának is két-két alkalommal köszönt be csatárunk, az egyik találata különösen emlékezetes maradt.

Mindig jó érzés gólt szerezni a Fradiban és a válogatottban egyaránt, de a szerbeknek lőtt hazai gólom talán a legkedvesebb. Nem az volt a legnagyobb, leglátványosabb találatom, de az ellenfél kiléte, és az, hogy több, mint 60.000 ember ünnepelte a találatot velünk együtt, ez különlegessé teszi.

Barnabás sérülése miatt nem lehetett ott a nemzeti csapat egyenesági kijutásáról döntő bolgárok elleni 2-2-vel záruló meccsen, amelyen a válogatottunk az utolsó percben esett öngóllal váltotta meg jegyét a németországi kontinenstornára.

Úgy tűnik, hogy mindig drámaira sikerül a kijutásunk, de természetesen nagyon örömteli, hogy sikerült egyeneságon kijutnunk az Eb-re. Sajnálom, hogy nem lehettem ott a csapattal, de a lényeg, hogy megcsináltuk.

A jövő évi torna kalapbeosztása még nem egészen ismert, de az biztos, hogy a mieink a második kalapba kerültek.

Nem nézzük azt, hogy ki lenne ideális ellenfél, hiszen egy Európa-bajnokságra csak jó csapatok jutnak ki, de mi is bebizonyítottuk az elmúlt években, hogy senki sem írhat le minket. Nekem is olyan teljesítményt kell leraknom az asztalra, amellyel a mester elégedett lesz, és meghív a jövő évi keretbe.

Az előző idény magyar gólkirálya nyáron érkezett hozzánk, azóta pedig szurkolóink egyik kedvence lett. A Bérletesek Napján rengetegen kértek tőle aláírást és közös képet.

Jól esik, hogy ennyi ember szeret minket, óriási büszkeséggel tölt el, hogy a Fradihoz szerződhettem. Jó csapatunk van, lépésről lépésre akarunk haladni, hogy elérjük a céljainkat.

Végezetül játékosunk arról is beszélt, hogy hamarosan újra a pályán láthatjuk.

Alakulok, külön edzéseket végzek már a csapattal, egyre jobb formában érzem magam, remélem, hogy idén még segíthetem a csapatot.

Fradi.hu