Novemberben zárult a torna szezon, Zója három érmet szerzett – azt is láthatod, hogyan teltek az elmúlt hónapok szakosztályunknál.

Novemberben Győrben, az Olimpiai Sportparkban rendezték meg a tornászok Mesterfokú Bajnokságát, amely az év utolsó versenye volt. A nőknél a Ferencváros versenyzője, Székely Zója parádés teljesítménnyel aranyérmes lett az egyéni összetettben. Zója felemás korláton és talajon első lett, míg ugrásban a harmadik, gerendán pedig a negyedik helyen zárt a selejtezőben, így az eredményei alapján, 50.100 ponttal megnyerte a Mesterfokú Bajnokság egyéni összetett versenyét. A Fradi másik indulója, Knight Anna 11. lett. A férfiaknál is örülhettünk ferencvárosi éremnek. Az FTC-Telekom tornásza, Kovács Márton bronzérmet nyert az egyéni összetettben. Másik indulónk, Zámbori Zala az ötödik lett. A szerenkénti finálékban a hölgyeknél ugrásban Zója a harmadik lett (12.550), de felemáskorláton javított, így övé lett az aranyérem (13.700). A záró szer a talaj volt, kiválóságunk 12.700 ponttal itt ezüstérmet nyert. A férfiak talajon kezdtek. Az FTC-Telekom versenyzője, Kovács Márton (13.450) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ezt a lólengés követte, ahol a hazai pályán versenyző Tomcsányi Benedek és az olimpiai kvótás Mészáros Krisztofer ugyanannyi pontot kapott (13.750), de a magasabb „E” pontszám miatt előbbi végzett az élen, klubtársa, és versenyzőnk, Kovács Márton előtt (13.150). Az ifi korú versenyzők együtt versenyeztek a felnőtt mezőnnyel, így fordult elő, hogy mindhárom dobogós a fiatalabb korosztályból kerülhetett ki, köztük klubunk tehetségével, az aranyérmet nyert Zámbori Zalával (13.100).

Székely Zója

Nehéz volt felkészülni az év utolsó megmérettetésére, hiszen világbajnokság után vagyunk. Boldog vagyok, hogy első, második és harmadik helyezéssel is gazdagodtam a szezonzáró versenyen. Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan hosszú és megterhelő esztendőt, mint a 2023-as, jól tudtam zárni.

Zámbori Zala

Keserédes volt számomra a verseny, ugyanis több döntőben is rontottam, a nyújtó miatt különösen dühös vagyok. Természetesen a gyűrűnek örülök, hiszen ott sikerült az első helyen végezni.

Fradi.hu, MTSZ