A Turcotte – Pokorny bunyóról kérdezték hokisaink korábbi bekkjét.

Egy Újpest – Ferencváros jégkorongmérkőzésen a puskaporos hangulat mindig garantált, a két együttes szezonbeli első, keddi Erste Liga-találkozójára (1–5) pedig ez hatványozottan igaz volt azután, ami a zöld-fe­hérek korábbi játékosával, Sarcia Antoninóval történt. A 25 éves olasz-magyar hokisnak tavaly decemberben okozott súlyos sérülést az újpesti Pokornyi Dávid, amikor hátulról érkezve, lendületből a palánkra lökte. A védő nyakcsigolyatörést szenvedett, ősszel pedig bejelentette visszavonulását, mivel a vizsgálatok során kiderült, komolyabb baja is eshetne, ha tovább játszana. Nem volt kérdés, hogy a fradisták igyekeznek majd revansot venni, s valóban szinte vadásztak az újpestire. A borítékolható verekedés az első harmad végén be is következett, a kanadai Yanick Tur­cotte keveredett ökölcsatába Pokornyival. Mindketten ötperces kiállítást kaptak.

Én ezt nem nevezném bosszúnak, a világ bármely táján így megy, a játékostársak megpróbálnak revansot venni. Ez megtörtént, fair küzdelem volt, utána nem volt semmilyen probléma. Nem vagyok ott az öltözőben, de a srácok nyilván beszélgettek róla, hogy van egy ilyen tüske, Yanick pedig ezt magáévá tette” – mondta Hudák Gábor, az FTC szakosztályvezetője.

Sarcia – aki az U21-esek edzője lett az FTC-nél – szerint az eset azt mutatja, mennyire összetartóak.

Számítottam rá, hogy lesz kisebb csetepaté, mert ez egy nagyon összetartó társaság, nem felejtjük el az ilyesmit. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem esett jól. Ha én lettem volna ott a pályán, valószínűleg az elsők között lettem volna, aki megteszi ezt. Tisztességes, fair csata volt” – mondta Sarcia, aki a sérülése óta többször beszélt Pokornyival, s nem is haragszik rá.

Sportal