Női kéziseink vezetőedzőjét és Tomori Zsuzsannát kérdezték a ma esti bajnokiról.

A kilencedik kerületiek a bajnokságban eddig hibátlanul teljesítenek, ugyanis mind a nyolc mérkőzésüket megnyerték, a Bajnokok Ligájában azonban csak mostanában éledeznek. A klub fennállásának legrosszabb rajtját követően az akkor csoportelső Ikast ellen nyertek először, legutóbb pedig a lengyel Lubin ellen szereztek két pontot Allan Heine  vezetésével, aki úgy tűnik, életet lehelt az együttesbe Martin Albertsen távozását követően.

Az elmúlt hetekben megfelelő erőállapotba kellett hozni a csapatot, azon dolgoztunk az edzéseken és a meccseken is, hogy megfelelő legyen a játékosok testbeszéde és harci szelleme is – nyilatkozta a Ferencváros megbízott edzője a Nemzeti Sportnak. – A legutóbbi mérkőzéseken mindenki láthatta, hogy egyre jobban játszanak a lányok támadásban és védekezésben is. Nyugodtabbak lettek és jobban élvezik a játékot, ez az egyik legfontosabb: élvezd azt, amit csinálsz.

A 43 éves dán szakember először ülhet a kispadon a magyar női kézilabda-bajnokság évről évre leginkább várt mérkőzésén, és bízik benne, hogy csapata továbbviszi az elmúlt mérkőzések sikerei adta löketet.

Korábban csak a televízión keresztül láttam a Ferencváros – Győr rangadókat, de ezek alapján is nagy csatára, nemzetközi viszonylatban véve is magas szintű játékra számítok – fogalmazott a mérkőzés kapcsán Allan Heine. – A Győr nagyszerű együttes, nemzetközileg is a legmagasabb minőséget képviseli. A meccsek közben remekül tud emelni a tempón és sebességet váltani a játékában, azonnal képes védekezésből támadásba átmenni és gyorsítani, amit hatástalanítanunk kell. Meg kell becsülnünk a labdát támadásban, védekezésben meg kell állítanunk a győri sebesség- és ritmusváltásokat, megnehezítve a támadásépítését.

Hozzátette: ezúttal is hasonló érzései vannak, mint az Ikast ellen, hősies küzdelemben meglepnék a Győrt.

Tomori Zsuzsanna, a Fradi védekezőspecialistája szerint a Győr legyőzése azért is fontos lenne, mert akkor tényleg azt éreznék, hogy a döcögős szezonkezdet után visszatértek a helyes útra. „Ha ezt a meccset meg tudnánk nyerni, az lenne az utolsó lökés, hogy lássuk is a fényt az alagút végén. Már próbálkozunk – próbálkozunk, megvannak a pontok, de egy Győr elleni győzelem olyan önbizalmat adna, amivel magabiztosan mennénk bárki ellen.” – mondta az M4 Sportnak.