És a munka is zajlott a válogatottnál.

Női vízilabda, világbajnokság, C-csoport

Magyarország, Ausztrália, Szingapúr, Új-Zéland

Mihók Attila

Ezt mondtam a kinevezésünk idején is: ellentétben a korábbi évekkel, amikor az olimpiai selejtezőtornán azokkal kellett megvívni a helyekért, akik még nem kvalifikáltak, most a világbajnokság keretén belül előfordulhat, hogy a döntő mérkőzésekig nem találkozunk hasonló helyzetben lévő, közvetlen riválissal, és ez megbolondíthatja a rendszert. Végül is épp így alakult a sorsolás – de ezt tudtuk, hogy benne van a pakliban. Noha mindenkitől azt halljuk, hogy nehezebb nem kijutni, mint igen, azt finoman jelezném: ez igaz lenne, ha a három fennmaradó helyért az olasz-görög-magyar-kanadai négyes egymással küzdene kizárólag. De felesleges ezen gondolkodni – megyünk tovább, ha kell, fejjel a falnak, aztán lesz, ami lesz. Jelenleg azon dolgozunk az összetartásokon, hogy játékos minőségben érjünk el egy maximális szintet, ami után a keret kijelölése garancia arra, hogy egy minden idegszálával a győzelemre törő, a legnagyobb riválisokkal szemben is esélyes csapatot formálhassunk januárra és februárra.

Férfi vízilabda, világbajnokság, D-csoport

Magyarország, Kazahsztán, Olaszország, [Európa 3.]

Varga Zsolt

Első ránézésre látszik, hogy egyfelől a mi csoportunk is válhat nehézzé, ha idekerülne akár a horvát, akár a montenegrói együttes. Viszont a továbbjutás szempontjából döntő a csoportelsőség megszerzése, hiszen ez esetben egy jóval könnyebbnek ígérkező meccs vár ránk a nyolc között, ellenkező esetben a szerb-amerikai és horvát vagy montenegrói hármasból kell játszanunk valakivel már a negyeddöntőbe jutásért. Azaz óriási különbség, hogy ebben a csoportban elsők vagyunk vagy sem – és az olaszoknak sem mindegy, hogyha még nincs kvótájuk, akkor bekerülnek-e egy ilyen darálóba vagy sem. Mi mindenesetre dolgozunk tovább, erős csapattal akarunk részt venni a világbajnokságon, de természetesen az olimpiai szereplésnél semmi sem fontosabb.

A férfi vízilabda válogatottnál az „előkészítő” kerettel zajlott a munka az elmúlt héten, a jövőhéten pedig a „nagycsapattal” dolgozik majd Varga Zsolt – beszámolók: 1. nap, 2. nap. Jövőhéten a női válogatott tagjai is összetartáson vesznek majd részt.

A héten az olimpiai felkészülésről is sajtótájékoztatót tartottak, ahol Vogel Soma volt a meghívott „vendég”, a SportalTV is kérdezte kapusunkat.

Bővebben: Fradi.hu, MVLSZ, VLV