Felkészülési mérkőzést játszik a női kézilabda válogatott, fél háromkor kezdünk. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Emily Bölk

Ez nem csak egy újabb mérkőzés lesz Németországban, hanem egy nagyszerű esemény különleges környezetben. A magyar csapat egyéni képességeket tekintve rendkívül jól képzett. A legjobb játékosa a csapattársam, Klujber Katrin, aki hihetetlenül változatosan és veszélyesen kézilabdázik, s a kapusokat szintén kiemelném. A keret évek óta együtt dolgozik, többen a Bajnokok Ligájában játszanak, de szeretnénk megleckéztetni őket és megnyerni a meccset.

Golovin Vlagyimir

A kapott gólok száma meghatározó, ezért a védekezésen mindenképpen javítani szerettünk volna. A norvégok ellen sok találatot kaptunk lerohanásból, ha pedig visszaértünk, nem tudtuk őket lefaultolni. Az utóbbi két nap ezek javításáról szólt, emellett különböző fejlesztő gyakorlatokat végeztünk, s készültünk a németekből is. A Romániában kézilabdázó játékosoknak a hétvégén is bajnoki forduló van, míg Emily Bölköt például elengedte a Ferencváros. Nagyjából tudjuk, ki lesz az ellenfél, ismerjük őket. Szeretném, ha védekezésben, a visszarendeződésben javulnánk, ugyanis a németek is a norvégokhoz hasonló taktikát alkalmaznak: gyors középkezdésekből, lerohanásokból igyekeznek könnyű gólokat szerezni, ha pedig ez nem sikerül, tíz labdaátadásig játszanak, mielőtt cserélnének, és elkezdenék a felállt fal elleni kézilabdát. Az osztrákok ellen valamelyest működött, de a németek ellen is szeretnénk könnyű gólokat lőni. Ez azért fontos, mert így szoros meccset játszhatunk, a lányok pedig megtapasztalhatják a helyzetet, hogyan kell döntéseket hozni kiélezett végjátékban. Jó kapus Szikora Melinda, rutinos, ráadásul az utóbbi időben megbízhatóan, jól teljesített. Nagyon nehéz, de sajnos a sportban mindig előfordul ilyen helyzet. Ráadásul azt sem tudjuk, hogy Janurik Kinga milyen állapotban lesz, ugyanis még mindig a rehabilitációt végzi, és kevés az esély, hogy a vébéig felépül. Böde-Bíró Blanka és Szemerey Zsófi tudja, hogy neki kell megoldani a feladatot, míg a fiatal tehetség, Bukovszky Anna harmadik számú játékosként van velünk a poszton.

NSO