A válogatott szövetségi kapitányát kérdezték.

– Varga Barnabás combizomszakadása van, hetekig harcképtelen lesz: hogyan, kivel lehet őt pótolni?
– Láttam, amikor megsérült, de nála ugye nem lehetett tudni, megúszta-e kisebb sérüléssel, vagy nagyobb a baj. Rengeteg mérkőzést játszott az elmúlt időszakban, a válogatottban márciusban mutatkozott be, azóta hét meccsen négy gólt szerzett, és amióta a Ferencváros futballistája, egyszerűen megtáltosodott. Nem csupán a góljai miatt mondom ezt, a játéka is elképesztő. Sorra játszotta a nemzetközi kupamérkőzéseket, bajnokikat, válogatott meccseket, az izomzata talán nem volt felkészülve ekkora megterhelésre. Ugyanakkor nem szeretek arról beszélni, ki hiányzik, ki miért nincs velünk. Nem szeretem a kifogásokat, nálam azok az edzők, akik a játékvezetőre vagy éppen a pálya talajára fogják a vereséget, egyszerűen alibiznek, kifogásokat keresnek – én a megoldást keresem!

– Dibusz Dénes vasárnap kihagyta az Újpest elleni derbit, ám úgy hírlik, nem olyan nagy a gond. Ön mit tud a kapusról?
– Beszéltem vele, sőt Botka Endrével is, szerencsére mindkettőjükkel számolhatok. Kisebb sérülésük van, a biztonság kedvéért pihentek, nehogy hosszabb időre kidőljenek. Szóval, ha a jövő hét keddi kerethirdetésig nem történik semmi, ott lesznek a listán.

– Egy pont kell az Eb-részvételhez: el tud képzelni olyan forgatókönyvet, amely alapján végül pórul járunk, és lemaradunk a tornáról?
– Az egyik legjobb olasz tréner, Giovanni Trapattoni mondogatta, hiába van a macska a zsákban, ha a zsák szája nincs bekötve. Csak akkor lehetünk nyugodtak, ha elvarrtunk minden szálat. Amíg nem szerezzük meg azt az egy pontot, bármi előfordulhat. Persze a legjobb az lenne, ha Szófiában sikerül, és Mon­tenegrót már felszabadultan várhatnánk idehaza.

A teljes interjú: NSO