A montenegróiak Boszniában fogadnak minket a Bajnokok Ligájában – Vigvári Vendel és Nyéki Balázs mondta el várakozásait.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, C-csoport, 4. forduló
Bosznia-Hercegovina, Trebinje, 19.00: Jadran Herceg Novi – Ferencváros
TV: M4 Sport / LENtv

Nyéki Balázs a FradiMédiának:

Vigvári Vendel

A BVSC fiatal csapat, és a monte­negróiak is lendületesen játszanak, sokat úsznak. Az ilyen hőfokú találkozókkal lehet a legjobban készülni a nemzetközi meccsekre, a BVSC jól tartotta magát, de a harmadik negyedben eldöntöttük a három pont sorsát. A védekezés már az első félidőben jól működött, nem kaptunk sok gólt, ám a támadójátékunk hatékonyságán javítanunk kell, mert hiába alakítunk ki helyzeteket, ha nem tudjuk azokat belőni. A Bajnokok Ligájában minden mérkőzés nehéz, a Herceg Novi is szívós ellenfél, de természetesen nyerni szeretnénk. Az elmúlt időszakban a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is sok mérkőzést játszottunk, fokozatosan fejlődtünk, ezért magabiztosabb játékot várok. Fizikailag erősebb csapatunk van, egy az egyben nem szabad engednünk, hogy megverjenek minket, és ha a lefordulásaikat sikerül megakadályoznunk, jó esélyünk lesz ellenük.

Nyéki Balázs

Nagyon jó felkészülés volt számunkra a BVSC elleni bajnoki meccs, hasonló karakterű a két csapat, ugyanazok a legfőbb fegyvereik, a lefordulás, az erős centerek és a jó lövők kettes és négyes pozícióban is. Nagyjából mindent tudunk a keddi ellefelünkről, hiszen egyszer már játszottunk is velük, s természetesen láttuk a többi mérkőzésüket is. Nagyon erős csapatról van szó, szerintem egy kicsit gyengébb az eddigi teljesítményük, mint amire valójában képesek. Nyilván nagyon felszívják magukat és megpróbálják megakadályozni, hogy továbbra is százszázalékosak legyünk, de mi úgy megyünk ki, hogy folytatni szeretnénk a sorozatot, győzni utazunk a meccsre, ez nem is kérdés. Szerintem a meccs kezdetére minden játékosunk renben lesz, várhatóan az utolsó pillanatban fogom eldönteni, hogy ki marad ki. Varga Dénesre és Molnár Erikre is számíthatok már a Herceg Novi ellen. A lehető legerősebb csapattal fogunk kiállni.

NSO, VLV