Védőnk mellett Abu Fani és Pesic is nyilatkozott a győztes derbiről.

Mindig különleges érzés egy ilyen nagymúltú mérkőzéseken pályára lépni, Szerbiában is megvannak a hasonló párosítások. A tegnapi atmoszféra elképesztő volt, a szurkolók mindent megtettek azért, hogy varázslatos hangulatot teremtsenek. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy megszereztük a három pontot. Természetesen a gólomnak is örültem, csatár vagyok, ez természetes. Úgy gondolom, hogy jól sikerül helyettesítenem Varga Barnabást, az ő játéka nagyon hiányzik a csapatnak. Szerintem most éppen élete legjobb formájában futballozik, ezért nagyon várjuk, hogy visszatérjen – értékelt szerb támadónk. Alekszandar Pesics harmadik bajnoki gólját szerezte az idényben, korábban az MTK és a Diósgyőr ellen volt eredményes.

Vasárnap egy olyan játékos is feliratkozott a gólszerzők közé, akinek nem ez a statisztikai mutató a legfőbb erőssége. Az utóbbi mérkőzéseken rendre bizonyító Myenty Abena ugyanis először volt eredményes klubunk színeiben.

Gólt szerezni egy derbin mindig egészen különleges, arról nem is beszélve, hogy ez volt az első gólom a Fradiban. Nagyon fontos győzelmet arattunk, bízom benne, hogy még sok ilyen vár ránk a szezonban. A hangulat lenyűgöző volt, sok csapatban játszottam már pályafutásom során, de kevés helyen tapasztaltam hasonlót. A drukkereink a kezdősípszótól a lefújásig buzdítottak minket, mindig mögöttünk állnak. Szeretném, hogy minden egyes alkalommal meg tudjuk hálálni a bizalmat, mi a pályán, ők pedig a lelátón tesznek meg mindent azért, hogy sikeres legyen ez az idény is. Az is örömmel tölt el, hogy a közelmúltban több mérkőzésen is a csapat segítségére lehettem, türelmesen és keményen dolgoztam, a stáb mindvégig bízott bennem, ennek pedig most meglett az eredménye – mondta védőnk.

A gólok sorát Mohammed Abu Fani találata zárta. Gólpasszkirályunk érkezése óta meghatározó tagja alakulatunknak, a lilák ellen is meggyőző teljesítményt nyújtott, amit végül egy góllal is megspékelt.

Amikor a Fradihoz igazoltam, már tudtam, hogy az FTC-Újpest a legfontosabb hazai párosítás a csapat számára. Boldog vagyok, hogy betaláltam az Újpest hálójába az első budapesti derbimen, boldog vagyok, hogy itt lehetek. Először tapasztaltam a derbi atmoszféráját, a szurkolók támogatása is kellett ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot. Jó formában vagyunk, remélem, hogy továbbra is hasonlóan eredményesen fogunk játszani, hiszen csak így növelhetjük az önbizalmunkat, és csak így hálálhatjuk meg a tábor folyamatos támogatását – osztotta meg gondolatait izraeli légiósunk.

Fradi.hu