Nem baj srácok, majd jövőre.

Érthető a lilák letargiája, hiszen nagy várakozással veselkedtek neki a derbinek, s bár sokáig pariban voltak a Ferencvárossal, az utóbbi évek legjobb Újpestje háromgólos vereséget szenvedett a Groupama Arénában.

Számítottunk rá, hogy az FTC birtokolja többet a labdát, ám a gólok elkerülhetők voltak – mondta a Nemzeti Sportnak Csoboth Kevin. – Az elsőnél Tamás Krisztián nem észlelte, hogy Owusu megtorpan, a labda pedig kiment volna, mégis beletette a lábát. A másodiknál a Kecskemét elleni bajnokihoz hasonlóan szögletből kaptunk gólt, ami nem fér bele, főleg a Fradi ellen, a harmadikat pedig szinte a középkezdést követően. Voltak lehetőségeink, de amíg a múlt héten ötöt szereztünk, ezúttal egyet sem. Nemzetközi szintű mérkőzés, igazi derbi volt, amiből a Ferencváros jött ki jobban, úgyhogy csalódottak vagyunk.

A vendégek kapuját védő Banai Dávid is letörten értékelt.

Sokkal több volt ebben a meccsben a helyzetek alapján, de ezt a sportágat gólra játsszák – mondta a lilák kapusa. – Amíg a Ferencváros az első félidőben az egyetlen nagy lehetőségét értékesítette, mi mindkét játékrészben kihagytuk a helyzeteinket. Fájdalmas ez a vereség, de erre a játékra, teljesítményre lehet építeni, mert számos ziccert dolgoztunk ki.

Tajti Mátyás az M4 Sportnak nyilatkozott: „Megvoltak a helyzeteink, megvoltak a ziccereink, azt gondoltuk, hogy nem lesz 15 ziccerünk ezen a meccsen, hanem pár, de azokat értékesíteni kellett volna és akkor lehetett volna másképp is ez a meccs, de sajnos kihagytuk most ezeket. Ha kettőt nem is, de egyet biztos be kellett volna lőni ezekből és ha már 1-0-nál visszajövünk 1-1-re, akkor már bárhogy alakulhatott volna a mérkőzés, de utána 2-0-nál úgy éreztem, hogy kicsit megtorpantunk. Egy egész ilyen meccset nehéz mentálisan lejátszani és várható, hogy hullámvölgyek lesznek, meg lesznek jobb periódusok, meg kellett volna ragadni, amikor jobbak voltunk és ott értékesíteni a helyzeteket. Tudtuk, hogy egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés lesz, főleg idegenben, de nem akarjuk, hogy ez most befolyásolja a jövőnket, szeretnénk menni ugyanúgy, ahogy eddig mentünk, ugyanazzal az akarattal és melóval, nem akarjuk, hogy ez meglátszódjon a jövőbeli játékunkon, hanem csináljuk tovább és akkor jöjjenek a győzelmek utána is”.

A SportalTV is kérdezte a dózsásokat.