Sigér Dávidot az M4 Sport és az Origo Sport, Dibusz Dénest a Nemzeti Sport kérdezte a Genk elleni EKL-meccs után.

Sigér Dávid a mérkőzés után elmondta, nagyon magasan presszingelt a Genk, így ritkán tudott támadásban játékba kerülni. Az első félidőben nagyon közel került a gólszerzéshez, de a kapus jól zárta a szöget, így nem tudta mellette elgurítani a labdát, a második félidőben pedig Lisztes Krisztiántól kapott egy remek visszagurítást a tizenhatosnál, de a lövése lecsúszott. „A mérkőzés végén kicsit fanyar érzéssel jöttünk le, hogy nyerhettünk is volna, de reálisan, két lábbal a földön állva azt kell mondani, hogy nagyon értékes ez az egy pont” – fogalmazott.

Hozzátette, ismét megmutatkozott, hogy nemzetközi szinten más a játék sebessége és minősége, nagyobb erőnlétre van szükség. „A hazaiak irányították jobban a mérkőzést, de főleg az első félidőben sikerült szervezetten úgy védekeznünk, hogy kevésszer veszélyeztették a kapunkat. A második félidőben már túl mélyre nyomtak be minket, ott már volt egy-két olyan meleg szituáció, amiből rosszul is kijöhettünk volna, de olyankor vagy ott volt Dénes, vagy ott volt még egy láb, vagy csak ők durrantottak fölé-mellé. Azt gondolom, rászolgáltunk erre az egy pontra, nem éreztem volna fairnek, ha vereséggel zártuk volna a mérkőzést” – mondta Sigér Dávid, aki szerint a második félidőben azért tudott fölénybe kerülni a Genk, mert a Fradi már nem tudott minden pozícióban olyan energiát mozgósítani, mint kellett volna ahhoz, hogy úgy működjön minden, mint az első félidőben.

A továbbjutási esélyekről úgy vélekedett, hogy még mindig a Fiorentina és a Genk a favorit, de az FTC szeretne meglepetést okozni. „Azt gondolom, hogy egyre komolyabban fognak venni minket, emiatt nehezebb lesz, de van még három mérkőzés, remélem, hogy a legvégén, amikor a tyúkokat számolják, akkor mindenki örülhet majd.

A Ferencváros sűrű program kellős közepén van, a válogatott szünet után játszottak bajnoki meccset Diósgyőrben, a belgiumi mérkőzés után vasárnap következik az Újpest elleni derbi a Groupama Arénában, jövő szerdán pedig a Puskás Akadémia lesz az ellenfél a Magyar Kupában. Sigér Dávid elmondása szerint élvezik az erőltetett menetet, bár vannak „kisebb-nagyobb befáradások”, a mentális felkészülésre pedig nagyon oda kell figyelni. „Hetente két ellenfélből kell taktikailag felkészülni, gyorsan át kell állítani az agyadat. Akik sokat a pályán vannak, túl sokat nem is tudnak edzeni, csak játszani kell meccsről meccsre, szerintem amúgy ez a legjobb egy futballistának, itt az a kérdés, hogy az izomzatot, a testet is tudjuk annyira frissen tartani, hogy a minőség is meglegyen. Remélem, hogy minél teljesebb kerettel és hosszú paddal fogunk tudni a lehető legtöbb mérkőzésbe belemenni, mert az nagyon nagy érték, amikor cserélni kell és még minőséget, frissességet tudunk behozni és a csapatnak szinte a felét le tudjuk a mezőnyben cserélni, az öt csere nagyon sokat tud lendíteni a játékon.

Sigér Dávid végül megköszönte a ferencvárosi szurkolók buzdítását, akik Genkben is hallatták a hangjukat. „Mindig ngyon jó érzés, amikor elmegyünk valahova idegenbe, de nem érezzük idegenben magunkat.

Dibusz Dénesnek a kapuban (ezúttal is) volt dolga bőven. A rutinos kapus az első félidőben ráadásul a labdabirtoklási mutatóból is alaposan kivette a részét, többet találkozott a labdával, mint elől Alekszandar Pesics.

Valóban sokat volt nálam a labda, de ez a mai futballban már-már megszokott – mondta Dibusz Dénes. – Törekedtünk rá, hogy minél többet legyen nálunk a labda, ha úgy hozta a sors, én voltam hátul a szabad ember, edzéseken is sokat gyakoroljuk, hogy engem is bátran be lehet venni a játékba. A Genk is alkalmazta ezt, ha nem volt folytatása a labda útjának, ők is hátra passzoltak a kapusukhoz, és onnan indították újra az akciót.

A 32 esztendős kapus is elismerte, a Genk otthonában a támadó harmadban ezúttal nem tudták megnyerni azokat a párharcokat, amelyeket korábban Varga Barnabás rendre sikerrel vett. Ugyanakkor a gólvonalon állva nem volt az az érzése, mint a Fiorentina otthonában (2–2), amikor is hatvan perc játék után elfogyott a szufla.

Ezúttal stabil volt a teljesítmény. A szakmai stáb is óvatosabb, spórolósabb futballt kért tőlünk, mindenképpen el akartuk kerülni, hogy ebben az erőltetett menetben, amiben most vagyunk, ismét kicsontozzuk magunkat… A látottak alapján korrekt eredmény született, ott volt a sansz, hogy megnyerjük a meccset, de lássuk be, reális eredmény született.

A ferencvárosi kapus friss lányos apukaként utazhatott Belgiumba, a napokban kislánya született. Nem bánta, hogy Genkbe már úgy repülhetett el, hogy a családdal minden rendben van, és a két napos távollét alatt nem azzal kellett foglalkoznia, vajon mikor indul be a szülés.

A párom péntekre volt kiírva, de hamarabb jött a baba. Örültem is neki, mert így szerencsére mindent jól tudtunk menedzselni odahaza, és én is ott lehettem a kórházban. A kisasszony az első feladatát máris szépen megoldotta, és akkor jött a világra, amikor én is otthon voltam.

M4 Sport, NSO