Három nyeretlen meccs után szerzett ismét három pontot NBIII-as labdarúgó-csapatunk.

Férfi labdarúgás, NBIII – Dél-Nyugati csoport, 12. forduló
Ferencvárosi TC II 2-0 (0-0) Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő

Radnóti – Lukács (Ladányi, 63.), Almássy, Shadirac, Molnár M.– Keita (Fenyvesi, 70.), Tóth A. – Manner, Birkás (Berényi, 86.), Szabó Sz. (Takács Á., 86.) – Gágyor

A mostanában gólszűkében levő tartalékcsapatunk a jellemzően sok gólt kapó Gárdonyt fogadta, ezúttal a Népligetben. A csapatba Gágyor, Shadirac és a válogatott szolgálatot teljesítő Tóth Alex, Almássy és Kokovai is visszatértek.

Mi kezdtünk jobban, a kontrákra berendezkedő gárdonyiak rendszerint szögletre tudták csak menteni a beadási kísérleteket. A 31. percben Manner gurított be jobbról, Szabó nagy helyzetben bombázott fölé, a félidő legvégén pedig egy vendég támadó tört be a tizenhatoson belülre, és Radnótinak kellett védenie.

A második félidőben is mi uraltuk a pályát, a kapuig is gyakrabban jutottunk el. A 48. percben Szabó tekert be a sarokból egy szöglet után, a beadásra pedig a nyáron Guineából igazolt és eddig elsősorban az U19-es csapatban szereplő Keita érkezett, fejjel szerezve meg így első gólját Magyarországon, 1-0. Tíz percre rá az ő lövése került Gágyor elé, de a kapus bravúrral hárított, majd egy megpattanó indítást kezelt le támadónk, de ziccerben túltolta a labdát, és a védő blokkolt. A 82. percben Radnóti adott el egy labdát, mire a vendég játékos elizgulta a helyzetet, majd egy csúsztatást védett magabiztosan kapusunk. A 88. percben második sárgával kiállították a gárdonyi Jancsót, mielőtt a hosszabbításban Gágyor gurított balról középre, az öt perccel azelőtt pályára lépő Berényi pedig szezonbeli második góljával beállította a végeredményt, 2-0.

A 4. helyezett tarcsi jövő hét vasárnap 13 órától az 5. Dunaföldvár vendégeként folytatja a bajnokságot.

Korolovszky Gábor

Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, kár, hogy akkor még nem találtunk be az ellenfél kapujába. A második játékrészre ellenfelünk stílust váltott, ennek köszönhetően jobban is játszott, ám nekünk is megvoltak a helyzeteink. Egy hete fájó vereséget szenvedtünk Pécsett, örülök, hogy ezúttal javítani tudtunk. Egy szervezett, jól játszó ellenfelet győztünk le, ez a siker pedig jó alaphangot adhat az őszi idényből még hátralévő három mérkőzésünkre.

Fradi.hu