A labdarúgó válogatott szövetségi kapitányával beszélgettek a hétvégi EB-selejtező előtt.

Marco Rossi szerint a nemzeti tizenegy lassan jobban hasonlít egy klubcsapatra, mint egy válogatottra, ebből pedig nem engedhetünk. A magyar válogatott az Eb-selejtezős sorozatot tekintve a szerbek elleni 2-1-es belgrádi győzelem után fogadja Szerbiát, most szombaton 20.45-től. Marco Rossi szövetségi kapitány úgy „sakkozik”, hogy az ellenfél valamivel védekezőbb felállásban szerepel majd.

Arra számítunk, hogy Sergej Milinkovic-Savic nem a középpályán, hanem a támadó hármas egyikeként játszik. Az egyetlen kérdőjel bennünk Nemanja Gudelj pozíciója, nem tudjuk, hogy középen vagy a védelem közepén kap-e majd lehetőséget. Ami a többi játékost illeti, szinte biztosak vagyunk a taktikai felállásukban, ugyanabban a rendszerben játszanak majd, mint mi – mondta Rossi az M4 Sportnak.

A szövetségi kapitány tisztában van azzal, hogy a papírforma a szerbek mellett szól, de a magyar csapat szerinte képes lehet meglepetést okozni, igaz, úgy látja, hogy akkor sincs tragédia, ha az ellenfél győz.

Papíron a szerbek erősebbek, a keretük értéke háromszorosa a miénknek, de többször mondtam már, hogy más dolog a papírforma és a pálya. Az elmúlt három évben négyszer játszottunk ellenük, felkészülési és tétmérkőzést egyaránt. Kétszer nyertünk, volt egy döntetlenünk, viszont az egyetlen vereségünket pont az új Puskás Arénában szenvedtük el. Nem akarok kifogást keresni, de ahhoz a vereséghez a VAR óriási hibája is hozzájárult, hiszen a szerbek gólja előtt biztosan kezezés volt. Tehát még ha papírforma mellettük is szól, megvan a lehetőségünk nyerni. Természetesen az is benne van, hogy kikapunk, de akkor sem történik semmi. Nem szabad akkor sem butaságokat elkövetnünk, hiszen lesz még három mérkőzés hátra azt követően is. Ezeket most nem azért mondom, mert alibizni akarunk a mérkőzésen, mert nem. Jó úton haladunk, és ezen is kell maradnunk. Győzni akarunk Szerbia ellen, de egy jó csapattal játszunk és tiszteljük az ellenfelünket.

A keret visszatérőivel kapcsolatban Rossi elmondta, Bolla Bendegúz jó formában van, akár kezdhet is, erről később döntenek majd. Az azonban biztos, hogy a bal oldalon Kerkez Milossal állunk fel, Nagy Zsolt ugyanis hosszú kihagyáson van túl, 90 percre még nem áll készen, csereként viszont számításba vehető. Botka Endre helyzete „kicsit bonyolultabb” a kapitány szerint, hiszen ő teljesen felépült, de nem játszik rendszeresen a Fradiban.

Meglátjuk, milyen állapotban fog érkezni, hogy készen áll-e vagy sem – mondta erről Rossi, aki a meccshiány és a sérültek ellenére sem akart kísérletezni a szerbek és a litvánok ellen, mivel a magyar válogatott egyik legnagyobb erőssége az összeszokottság.

Több olyan játékosunk is van, akik nem játszanak rendszeresen, de azért hívtam be őket, mert nincs túl sok választási lehetőségünk, hiszen az előttünk álló két döntő fontosságú mérkőzésen nem kísérletezhetünk. Ők már hozzászoktak a stábhoz és a játékfilozófiánkhoz, szinte már megszokták, hogy együtt vannak Telkiben. A magyar válogatott tiszteletet vívott ki magának Európában és a szakma is arról beszél, hogy lassan jobban hasonlítunk egy klubcsapatra, mint egy válogatottra. Ez nagyon fontos, ez a közösség a mi előnyünk és ebből nem veszíthetünk.

Csakfoci, M4 Sport