A magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott a Fiorentina elleni meccsünk kapcsán.

A Ferencváros labdabirtoklásra épít, ez határozza meg a játékukat, de a Fiorentina nyilván egész más csapat, mint a szokásos ellenfeleik. A lilák modern, támadó és letámadásokra építő focit játszanak, és persze az olasz átlagos szint magasabb a magyarnál. A Ferencvárosnak van néhány sérültje, főképp Tokmacra és Traoréra gondolok. De így is van a támadósorban bőven minőség, ott van a válogatott játékos Varga, aki kimagasló formában van. A Fiorentinának külön kell majd figyelnie Abu Fanira is. [Marquinhos] egy alacsony súlypontú, technikás játékos, aki tud gondokat okozni.

Sztankovity minden meccset megnyert, eddig nagyon jól teljesít. Lábujjhegyen érkezett, hagyja, hogy a srácok a korábbi munka mentén folytathassák a játékot. A focit illető elképzeléseit folyamatosan próbálja beépíteni. De az igaz, hogy minden csapat az edző tükre, így minden egyes meccsel több látszik majd Sztankovityból is. A Ferencváros is [egy 4-2-3-1-ből 4-3-3-ba] átváltó játékrendszert játszik, ebben a Fiorentina tükörképe. A firenzeiek a favoritok, de soha nem lehet tudni, mi történik egy ilyen meccsen.

[Beltrant] alig láttam játszani, azt viszont tudom, hogy N’Zola nagy lehetőségeket hordoz magában. Vannak akik azonnal beilleszkednek és vannak, akik eleinte küszködnek. Biztos vagyok benne, hogy [N’Zola] idővel belelendül a játékba és a gólszerzésbe. A Speziában sem könnyű, de össze sem lehet hasonlítani a Fiorentinával, ahol tényleg súlya van a meznek. N’Zola egy fontos csatár. Spaletti elképzelésein múlik[, hogy Bonaventura lesz-e még válogatott]. Talán jön egy hírtelen, impromptu behívó, ha az edző úgy kívánja. De az biztos, hogy nem egyszerű dolog 30 év feletti játékosokra a jövőt építeni.

[Vincenzo Italiano] bizonyítja, hogy minden dicséretet megérdemel. Proaktív focit játszik, nem vár az ellenfélre, bátor és érti a modern focit. A győzelemhez az kell, hogy egy nagy csapatnál kapjon lehetőséget. Tavaly két döntőbe is bejutott a Fiorentinával, ki tudja, lehet, hogy idén csak egybe fog – de azt megnyeri majd.

Marco Rossi