Barnabás kiváló formájára az UEFA is felfigyelt – támadónk mellett Henry Wingo és Muhamed Besic nyilatkozott.

Az örökrangadón rendkívül hatékony futballal a Ferencváros 6–1-re legyőzte az MTK-t. A szerb szakember, Dejan Sztankovics a negyedik meccsén irányította a zöld-fehéreket, s a csapat játéka igencsak meggyőző volt. A Ferencváros a Csukaricski elleni Európa Konferencia Liga-összecsapáson is hátrányba került, a szünetig azonban megfordította az állást – szombaton is ugyanez történt, a kék-fehérek jutottak előnyhöz, ám a fordulásra már a bajnokcsapat volt kedvezőbb helyzetben.

Kissé csalódott voltam a kapufám miatt, szép gólt szerezhettem volna a tizenegyedik percben, de az még bosszantóbb volt, hogy egy percre rá hátrányba kerültünk – mondta a meccset követően Varga Barnabás. – Apróságokon múlt, melyik csapat szerez vezetést, de hamar rendeztük a sorokat, kiválóan reagáltunk a helyzetre, az edzői utasításoknak megfelelően futballoztunk tovább, s ez kifizetődött. Amíg a legtöbb csapat Magyarországon a védekezésre helyezi ellenünk a hangsúlyt, az MTK játszani akart, vállalta a stílusát, és ennek is tulajdonítható, hogy több területünk nyílt támadást vezetni. Kétgólos előny birtokában a hazaiak többet kockáztattak, mi pedig nem hagytunk esélyt nekik, hogy visszakapaszkodjanak. Jól ment a csapatnak, az összjáték nagyszerűen működött, élmény volt a mérkőzés. Táplálja az önbizalmunkat, hogy sima győzelmet arattunk a rangadón, ahogy az is, hogy meccsről meccsre gyűjtögetjük a három pontokat az NB I-ben.

A bajnokit végigjátszó Henry Wingo elmondta, a korai kapott gól még éhesebbé tette a csapatot, motivált volt az FTC, fordítani akart. Az amerikai hátvéd az első gól lélektanáról is nyilatkozott lapunknak.

Valamelyest demoralizáló, amikor borul az előzetes terv egy megingás miatt, de ez benne van a játékban, támogattuk Sigér Dávidot, aki a meccs hátralévő részében nagyszerű teljesítményt nyújtott. Teljes mellszélességgel kiállunk egymás mellett, ezzel a hozzáállással pedig kijavítottuk a hibát, amire büszkék lehetünk, mert nagy különbségű győzelmet arattunk. Megkönnyítette a helyzetünket, hogy nem volt olyan agresszív az ellenfél, mint amilyenre számítottunk, labdaszerzést követően nem próbált meg letámadni minket, ez pedig gördülékennyé tette a játékunkat, uraltuk a meccset.

A szerdán 28 éves amerikai jobbhátvéd sérülések miatt új pozícióban futballozik az elmúlt hetekben, középhátvédként láthatjuk. Noha még utánpótláskorúként sem játszott ebben a szerepkörben, nagyszerű teljesítményt nyújt meccsről meccsre a védelem tengelyében, ráadásul az MTK otthonában káprázatos gólt lőtt: a saját térfelén szerzett labdát, átnyargalt a középpályán, majd 26 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

Nem volt a taktika része, hogy labdaszerzés után negyven métert vezetem a labdát, majd lövésre vállalkozom, még csak nem is gyakoroltunk ilyen helyzeteket, ám mivel nem ütköztem ellenállásba, úgy voltam vele, addig vezetem a labdát, ameddig csak lehet, majd tüzeltem. A legnagyobb gólomat talán a Young Boys elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn szereztem, de a kivitelezés szempontjából alighanem ez volt a legszebb pályafutásom során. Annak is örülök, hogy jól ment a játék, ki tudja, talán megvan az új posztom a védelem tengelyében… Futballistaként nekem az a legfontosabb, hogy segítsem a csapatot, az, hogy milyen szerepkörben, nekem egyre megy, bárhol szívesen játszom.

Ahogyan Muhamed Besic is, ha tippelnünk kellene, különösen a sérülése után. A 31 éves bosnyák közönségkedvenc februárban szenvedett keresztszalag-szakadást, 231 nap elteltével lépett pályára az NB I-ben, az MTK ellen a 70. percben állt be csereként – ígéretesen mozgott, passzai pontosak voltak, a kapufát is eltalálta.

A Magyar Kupában a Nagyecsed ellen már játszhattam, nagyszerű érzés volt, hogy ezúttal a bajnokságban is kaptam húsz percet. Több ígéretes akcióba bekapcsolódtam, aminek örültem, jó volt éles helyzetben a pályán lenni. Centiméterek híján gólt szereztem, csodás lett volna így visszatérni, de nem vagyok csalódott a kapus hatalmas védése miatt, a kupában ugyanis betaláltam. Ilyen hosszú kihagyás után annak örülök, hogy a szakmai stáb úgy értékeli, elérkezett az ideje, hogy fokozatosan beépítsen a csapatba, egyre több játéklehetőséget kaphatok. Kettő-négy hétre még szükségem van, hogy bírjam szuflával a kilencven percet, azon dolgozom, hogy minél hamarabb a legjobb formámba kerüljek” – mondta a rutinos futballista.

NSO