A Rákócziban az ősfradista Mazzonetto-ikrek is pályára léptek.

Férfi labdarúgás, NBIII – Dél-Nyugati csoport, 8. forduló
Ferencvárosi TC II 1-0 (0-0) Kaposvári Rákóczi FC
Gól: Szabó Sz. (89.)

Őri – Takács (Ladányi, 71.), Almássy, Shadirac, Horváth B. (Dhonata, 46.) – Tóth A., Fenyvesi – Szabó Sz., Bagi, Manner (Birkás, 86.) – Gágyor (Molnár M., 92.)

A tízpontos Kaposvárt ezúttal a Kocsis Sándor Sportkörpontban fogadtuk. A kezdőben április óta először kapott helyett Manner, Keita szombaton az U19-ben kapott szerepet, Varga Zétény pedig már hetek óta a Soroksárnál edzett, és a fiókcsapatunk vasárnapi meccsén már a padra is leülhetett.

A meccs eleje küzdelmes mezőnyjátékot hozott, a 20. percben Horváth beadásába Gágyor ért bele fejjel, majd egy vendég szabadrúgás zúgott el a kapunk mellett.

A második félidő sem hozott több akciót, de a meccs utolsó harmadában a már csak az időt húzó somogyiak elfáradtak, így átvettük az irányítást. A 87. percben Ladányi nyesett be jobbról, majd tekert a kapu fölé, majd amikor úgy tűnt, hogy a Kocsisban lejátszott két 0-0 után ismét gól nélkül maradnak a csapatok, Fenyvesi kapott labdát a tizenhatossal szemben, kiugratta Szabót, 16 éves szélsőnk pedig lazán a jobb alsóba lőtt, megszerezve ezzel első felnőtt gólját és beállítva a végeredményt.

Ezzel a győzelemmel a 3. helyen várjuk a jövő hét vasárnap 15 órától esedékes folytatást, amikor a 12. helyezett Érd fogad majd minket.

Korolovszky Gábor

Dicséret illeti a csapatot, hiszen egy „ikszes meccset” sikerült megnyernünk. Kapkodóan, idegesen játszottunk egy jól védekező ellenfél ellen, amely leginkább a kontrákra volt berendezkedve. A kaposváriak sok helyet lezártak, így nem nagyon tudtunk kreatívan játszani. A csapat az utolsó pillanatig győzni akart, végül a sors ezt megjutalmazta. Többet birtokoltuk a labdát, a srácok sokat futottak, szép gólt szereztünk, a hozzáállásunk miatt megérdemeltük a győzelmet egy jól összerakott Kaposvár ellen.

Fradi.hu

Nehéz mérkőzés volt, mert a Kaposvár remekül védekezett és a kontrákra építkezett, amihez megvannak a támadóik. Egyik csapat sem játszott jól. Döntetlenszagú mérkőzés volt, melyet egy kontrával, vagy akár egy pontrúgás után eldönthetett volna a Kaposvár, de az is benne volt, hogy egy támadás után mi nyerünk. Utóbbi valósult meg, pedig nehéz volt feltörni a szervezett védekezést. Egy fontos meccset nyertünk meg, így nagyon örülünk a győzelemnek. Nem volt egy nézőcsalogató találkozó, viszont ezeket a kevés helyzetet hozó összecsapásokat a legnehezebb megnyerni.

Rakoczifc.hu