Szerb lapszemle az EKL-csoportmeccsről.

A hangulat fantasztikus volt

A zurnal.rs a Csukaricski egyik játékosa, Nemanja Tosics mérkőzés utáni nyilatkozatából idéz. „Az első hazai gólig jók voltunk. Meg kellett volna duplázni az előnyünket, de ehelyett mi kaptunk gólt, ami talán a legrosszabb pillanatban jött” – értékelt a balhátvéd, akit lenyűgözött a gyakorlatilag telt házas Groupama Aréna. „A hangulat fantasztikus volt. Ezért érdemes focizni”. A 26 éves játékos azt is megjegyezte, csapata még rutintalannak számít a nemzetközi porondon, ez lehet a vereség egyik oka: „Az előrelépéshez még hiányzik az a tapasztalat, amelyet még most gyűjtünk. Igyekszünk a többi mérkőzésből is kihozni a maximumot.” A portálnak nyilatkozott a gólpasszt jegyző Bojica Nikcevic is. – Jól szálltunk be a mérkőzésbe, irányítottuk, gólt szereztünk. Utána nem tudom, mi történt, mindenki visszahúzódott. Nem tudom, hogy ez azért van-e, mert az otthoni bajnokságban nincsenek ilyen meccseink. Ez minket, fiatalabb játékosokat érint leginkább. Nagyszerű iskola volt számunkra – mondta a 23 éves szélső.

A Csukaricski vereséget szenvedett az európai premieren

A novosti.rs szerint a Csukaricski az első és a második gólt a „lehető legrosszabb pillanatban” kapta: Varga Barnabás a 44. percben talált be tizenegyesből, Owusu Kwabena pedig az első félidő hosszabbításának hatodik percében szerzett szépségdíjas találatot. A cikk szerzője úgy véli, a mérkőzés végére elfáradt a vendégcsapat, ami oda vezetett, hogy a Crvena Zvezda egykori játékosa, Alekszandar Pesics a harmadik ferencvárosi találatot is megszerezte. A cikk az F-csoport állását is ismerteti a Konferencia Liga első fordulója után: a kvartettet a Ferencváros vezeti három ponttal, a Genk és a Fiorentina neve mellett egy-egy egység szerepel (a két csapat 2–2-es döntetlent játszott Belgiumban), a Csukaricski pedig pont nélkül áll.

Az este, amikor a Csukaricski megtudta, milyen kegyetlen az európai porond

Az este, amikor a Csukaricski megtudta, milyen kegyetlen az európai porond, és hogy minden hibáért drágán megfizet” – ezzel a hangzatos címmel kezdi cikkét a sportal.blic.rs. A lap kiemeli, a szerb csapat számára a mérkőzés legfőbb tanulsága az, hogy „az ilyen szintű meccseken az első perctől az utolsóig a legjobbat kell nyújtania, ami ezúttal nem sikerült”. A Ferencváros főleg a második félidőben játszott jó ritmusban, és a vendégcsapat mestere, Igor Matics változtatásai nem hozták meg a várt fordulatot, így a Csukaricskinek a következő csoportmérkőzéseken kell elkezdenie a pontok gyűjtögetését – írják.

A telegraf.rs a mérkőzés legfontosabb eseményeit ismerteti. A 26. percben megszerezte a vezetést a Csukaricski: Djordje Ivanovics a ferencvárosi védők tanácstalanságát kihasználva „a kapuba helyezte a labdát (0–1)”. A 44. percben kiegyenlített a Ferencváros: „Owusu futott el a jobb oldalon, akit Ivanovics buktatott” a tizenhatoson belül, Varga pedig értékesítette a büntetőt (1–1). A 45+6. percben megduplázta előnyét a Ferencváros. „A labda a tizenhatos sarkában Owusu lábánál kötött ki, aki áttette a jobb lábára, és a jobb sarokba talált”. Szépségdíjas gólt szerzett az egyenlítést hozó tizenegyest is kiharcoló támadó (2–1). A 79. percben a harmadik találatát is megszerezte Dejan Sztankovics csapata. Lisztes Krisztián lövését még védte Filip Szamurovics, de a „kipattanóra érkező” Pesics ismétlésével szemben már tehetetlennek bizonyult (3–1).

A Cukaricki még mindig tanulja az európai leckéket: A Fradi kihasználta a hibáit, Pesic megpecsételte a győzelmet” – olvasható a mozzartsport.com portálon, amely kiemeli, hogy a vereség ellenére a belgrádi csapat megerősítette, hogy nem fogadják el a puszta statisztaszerepet, és nem akarnak az az együttes lenni a csoportban, amely ellen gólarányt lehet javítani. „A sokkal tapasztaltabb rivális ellen Cukarickinek sikerült korrekt benyomást keltenie, de a hibákkal lehetőséget adtak a riválisnak az eredmény megfordítására, és ezek olyan luxusnak bizonyultak, amit nem engedhettek meg maguknak” – teszik hozzá, majd azzal zárják az összefoglalót, hogy sovány vigasz a Cukaricki számára, hogy a Fradinak sokat kellett szenvednie a győzelemért.

A kurir.rs megemlíti, hogy a Cukarickinak kevesebb mint 10 perc alatt sikerült elrontania az egész meccset – utalva az első félidő végén kapott két gólra. A második félidővel kapcsolatban úgy látták, hogy már hiányzott a vendégekből a kreativitás, önmagában pedig a nagy akarás nem elég ezeken a találkozókon. Kiemelik, hogy vendégek tudták, hogy egy olyan riválishoz jönnek, amely gazdag tapasztalattal rendelkezik az európai színtéren, amely 34 bajnoki címmel rendelkezik, ami pedig a minőségét illeti, arról nem is kell külön beszélni.

A sportske.net idézte a szerb trénert, aki csalódott volt amiatt, hogy ilyen könnyű gólokat kaptak, majd hozzátette, a Groupama Aréna hangulatától el volt ragadtatva.

A Csukaricski vezetett, de elmaradt a szenzáció” – írja a nova.rs a Ferencváros – Csukaricski (3–1) EKL-meccs kapcsán. A tudósítás hangsúlyozza, Dejan Sztankovics csapata labdabirtoklásban a meccs elejétől a Csukaricski fölé nőtt és bár a szerb csapatnak a 26. percben egy góllal sikerült sokkolnia a hazaiakat, a Ferencváros a folytatásban még inkább erőltette a támadásokat, aminek aztán meg is lett az eredménye, fordítani tudott és a második félidőben is érvényesítette akaratát.

Lapszemle: Büntető, Csakfoci, NSO, Sportal