A magyar futsal egyik úttörője, a Fradi futsal korábbi szakmai vezetője 65 éves volt. Nyugodjék békében!

Pénteken reggel jött a tragikus hír, súlyos betegség után elhunyt Kis János. A magyar futsal egyik legrégebbi motorosa, aki a kezdetek óta meghatározó tagja volt sportágunknak. Lehetett őt szeretni vagy nem szeretni, de a futsal iránti szerelmét, elhivatottságát és tudását nem lehetett megkérdőjelezni. A sportág igazi megszállottja volt, aki tűzbe ment az igazáért, és csapatáért, a barátaiért.

Edzői pályáját még a ’90-es években kezdte, és a Nestlé együttesével a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Többszörös magyar bajnok volt, irányította többek között a Gödöllőt, akikkel remekelt a BL-ben hazai pályán. A teljesség igénye nélkül: irányította a Baglyokat, a Vasas együttesét, többször volt a Fradi szakvezetője is. Több nagypályás csapatnál is tartott edzéseket, bemutatva, hogy mennyit tud segíteni a futsal a labdarúgásnak. Így járt Berlinben is, a Dárdai Pál vezette Hertánál. Utolsó csapata a Kistarcsa volt, ahol szakmai vezetőként dolgozott. Mindezek mellett több könyvet is írt. Legutolsó műve pont mostanra készült el, ami többek között angolul és spanyolul is megjelent, amelyre oly büszke volt, de ennek gyümölcsét már nem élvezhette.

Hiába vívott meg sok nagy csatát sikerrel, a legfontosabbat nem nyerhette meg a betegséggel szemben. Nem csak szakmai meglátásai és tudása, hanem utánozhatatlan, egyedi humora is nagyon fog hiányozni. Kis János 65 éves volt.

Nyugodj békében, Jani!

Futsal Hungary