Labdarúgó csapatunk sportigazgatóját kérdezték.

Csütörtök este a Csukaricski elleni hazai meccsel kezdi meg szereplését a Konferencia Liga csoportkörében a Ferencváros labdarúgó csapata. A menetelés előtt Hajnal Tamás sportigazgató mesélt az M4 Sportnak a továbbjutási esélyekről, Dejan Sztankovics vezetőedzőről és a sérült játékosokról is.

Mindenki emlékszik, hogy az első BL-selejtezőkörben milyen vereséget szenvedtünk. onnantól kezdve viszont azon dolgoztunk, hogy mindenképp csoportkörben játszhassunk ősszel és ezt szép teljesítménnyel sikerült elérnünk. A Konferencia Liga bizonyította, hogy milyen színvonalas, nagymúltú csapatok is részt vesznek benne, szakmailag és a koefficiens pontok tekintetében is fontos sorozat” – fogalmazott az M4 Sportnak Hajnal Tamás.

A sportigazgató kiemelte, magas szakmai értékkel bíró csoportba került a Ferencváros, így óriási kihívás lesz az első két hely valamelyikének megszerzése.

A papírforma azt mutatja, hogy két csapat erősebb nálunk, ugyanakkor mi híresek vagyunk arról, hogy szeretjük ezt felborítani, most is ez lesz a célunk” – hangsúlyozta Hajnal, aki szerint fontos lenne a jó rajt, ezért a Csukaricski elleni meccsen egyértelműen a győzelem a céljuk.

Dejan Sztankovics szerepéről kiemelte, hogy a szerb és az olasz futballkultúrát is nagyon jól ismeri, így felkészültségéből akár előnyt is kovácsolhat a Ferencváros a sorozatban. A szerb szakemberről kiemelte, óriási ambíciói vannak, s a Fradit akár ugródeszkaként is használhatja, hogy később még magasabb szinten érjen el eredményeket.

Az edzőn és az egész klubon nagy a nyomás, de a Ferencvárosnál ezzel meg kell birkózni. De természetesen csodákat sem szabad elvárni, hiszen nem olyan rég csatlakozott hozzánk, az elmúlt időszakban pedig a válogatott játékosok is távol voltak. Biztos vagyok benne, hogy nem megy még minden zökkenőmentesen, de a csapat motivált lesz és mindent megtesz a győzelemért. De ahhoz, hogy Dejan Sztankovics Ferencvárosát lássuk, még sok edzésre és mérkőzésre van szükség” – mondta a sportigazgató, aki kiemelte, hogy Traoré sérülése fájó a csapatnak, ugyanakkor ez új lehetőség lehet más játékosok számára a bizonyításra.

A Konferencia Liga-keretből kimaradó Tokmac Nguenről elmondta, nem tudják, mikor térhet vissza, most próbálja újra felépíteni magát, s később még több meccsen is különbséget jelenthet a Ferencváros javára.

M4 Sport