Dénes mellett Varga Barnabást is kérdezték a mai EKL-csoportkörös meccs előtt.

A Ferencváros első magyar csapatként, csütörtökön mutatkozik be a Konferencia Liga csoportkörében a szerb Csukaricski ellen. Varga Barnabás szerint nehéz csoportba került az FTC, de minden mérkőzésen százszázalékot szeretnének nyújtani.

Nagyon várjuk, egy nehéz csoprtba kerültünk, de örülünk, hogy ott vagyunk egy nemzetközi kupasorozatban. Felkészültünk, remélem sikeresek leszünk” – vélekedett Varga Barnabás.

A Ferencváros csütörtökön kezdi meg szereplését a Konferencia Liga csoportkörében, ahol természetesen a továbbjutást tűzte ki célul a csapat. Varga szerint a továbbjutáshoz elengedhetetlen lesz a Csukaricski elleni győzelem.

Nem számít, ki ellen kezdünk, minden ellenfélből felkészülünk, kitesszük a százszázalékot a pályára, aztán meglátjuk, mire lesz elég. A szerb csapatok mindig kemények. Biztos, hogy nehéz ellenfél lesz a Csukaricski. Hogy a múlt héten nyertek a Zvezda ellen az csak egy meccs, abból nem szabad kiindulni. Nekünk is voltak kiugró eredményeink és kevésbé sikeresek, egy meccsből nem lehet kiindulni, minden holnap fog eldőlni.

Varga szerint nem helyezkedik nagy nyomás az új vezetőedzőre, Dejan Sztankovicsra, de biztos benne, hogy szeretne győzni, miután a kupában kiütéses sikert arattak. „Biztos, hogy jó rajt lenne neki, ha három ponttal kezdenénk, remélem, tudunk segíteni neki ebben” – tette hozzá.

Az FTC gólfelelőse szót ejtett Adama Traoréról is, aki sérülése miatt biztosan nem áll csapata rendelkezésére csütörtökön: „Nagy hiányzója lesz a csapatnak a következő hetekben, jó formában volt, de sokan vagyunk és senki sem pótolhatatlan, megpróbáljuk megoldani.

A rajtot megelőzően a Fradi csapatkapitányával, Dibusz Dénessel is beszélgettünk, aki leszögezte, első hazai meccsüket a papíron leggyengébb ellenféllel szemben mindenképp meg kell nyerniük, ha továbbjutásban gondolkodnak. A szerb bajnokságban 7 fordulót követően az 5. helyen álló csapat mellett a belga Genk és az előző kiírásban döntős Fiorentina az FTC csoportellenfelei.

Papíron a leggyengébb ellenfél látogat hozzánk csütörtökön. Ha a csoportkörben továbbjutási álmokat szövögetünk, azt gondolom, ezt a feladatot meg kell oldani” – nyilatkozta Dibusz.

Ettől függetlenül egy nagyon erős csapatról van szó, hétvégén pont a Crvena Zvezdát győzték le a bajnokságban, így nem szabad úgy tekinteni erre a mérkőzésre, hogy egy könnyed ujjgyakorlat lesz, mert tényleg egy jó csapatról van szó, viszont, a céljaink ismeretében, hazai pályán, telt ház előtt, az elmúlt évek tapasztalatával felvértezve ezt meg kell tudnunk oldani. Ha nem oldjuk meg, nagyon nehéz helyzetbe kerülnünk.

Dibusz kitért az új vezetőedző, a Groupama Arénában ezen a meccsen bemutatkozó Dejan Sztankovics helyzetére is, aki csak két hete érkezett a csapathoz, viszont szerb és az elmúlt években hazájában is edzősködött, így kiválóan ismerheti az FTC belgrádi ellenfelét.

Ez biztos, hogy előnyt jelent és segíti a felkészülésünket. Két hete dolgozik a csapat mellett, napról napra sikerül jobban megismerni az elképzeléseit, a játékfilozófiáját, a kérdés, hogy a mérkőzésig ez mennyire fog beivódni a játékosokba, de bízom benne, nagy százalékban tudunk az elvárásainak és elképzeléseinek megfelelően játszani és ez sikerre is vezet minket.

A Ferencváros sorozatban ötödik éve szerepel valamelyik európai kupasorozat főtábláján, az előző szezonban Európa Liga csoportját megnyerve jutott be a sorozat nyolcaddöntőjébe, ahol a Bayer Leverkusen jelentette a végállomást.

M4 Sport