Erről szólnak a pletykák.

A csakfoci.hu információi szerint hamarosan újabb edzőváltás jöhet az NB I-ben: úgy tudjuk, hogy az élvonalbeli szezont egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel kezdő, majd a Magyar Kupából a harmadosztályú ESMTK ellen búcsúzó Fehérvárnál készek váltani, de Bartosz Grzelak vezetőedző élő szerződése miatt ehhez még egyeztetések szükségesek, és a lépésnek komoly anyagi vonzata is lenne.

A Vidinek több jelöltje is van a svéd tréner helyére, de a csakfoci.hu információi szerint az a Máté Csaba van a listája legelején, aki a Fradinál 10 meccséből kilencet megnyert, a csapatot az Európa Konferencia Ligába vezette, ám a vezetőség döntése értelmében nem folytathatta a munkát, az edzőt Dejan Stankovic váltotta.

Úgy tudjuk, a Vidi és Máté Csaba között informálisan már el is kezdődtek az egyeztetések, és mindkét felet érdekelné a közös folytatás, de természetesen első körben arra van szükség, hogy a fehérváriak lezárják a Grzelaktól való elválást.

Máté Csaba több mint tíz éve dolgozik a Ferencvárosnál másodedzőként, több alkalommal megbízott vezetőedzőként is segítette a Fradit. Leghosszabb megbízatása az elmúlt hetekben, Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után jött el. A magyar tréner Stankovic kinevezése után is állományban maradt a klubnál, de csak addig, amíg nem talál magának új csapatot. Az 53 éves szakember korábban Pakson és Erwin Koeman irányítása alatt a magyar válogatottnál is dolgozott.

Grzelak szerencséje – és egyben utolsó szalmaszála – lehet, hogy a hétvégén a szintén nem túl jó formában lévő ZTE-t fogadják majd, és egy jó eredménnyel akár még fordíthat a sorsán, de természetesen fordított esetben végleg meg is pecsételheti azt.

forrás: csakfoci.hu