Tornászaink a válogatottba is bekerültek.

A hétvégén a budapesti Központi Tornacsarnokban rendezték meg a női és férfi tornászok Szuper Csapatbajnokságának 2. fordulóját, illetve a Felnőtt Országos Bajnokságot. A hölgyeknél a Székely Zója, Peresztegi Kitti, Peresztegi Nóra, Knight Anna, Szlifka Lilien összeállítású FTC a harmadik helyen zárt, így összesítésben 278.400 ponttal szintén a bronzérmet szerezte meg. A nemrég a szombathelyi Challenge Világkupán felemás korláton aranyérmes Székely Zója az egyéni összetettben 52.500 pontot kapott a gyakorlataira, így ezüstérmet nyert. A szerenkénti döntőkben Zója magyar bajnok lett felemás korláton, ugrásban pedig újabb értékes ezüstéremmel gazdagodott a kollekciója.

Sokan jöttek ki, igazán jó hangulatot teremtettek a csarnokban. Korláton szereztem aranyérmet, aminek örülök, de ott bent maradt néhány tized, azt érzem, ezt a vb-ig szeretném javítani. Egy kis betegség miatt talajon nem tudtam indulni, emiatt maradt bennem hiányérzet – mondta Székely Zója.

A férfiaknál a Balázs Krisztián, Kovács Márton, Zámbori Zala, Ujvári Benedek, Péli Dominik, Ilia Kovtun, Sándor Aurél összetételű FTC-Telekom a második fordulóban ezüstérmesként zárt, így összesítésben, 462.700 ponttal a dobogó második fokára állhatott fel. Az egyéni összetettben Balázs Krisztián lett a legjobb ferencvárosi tornász. Kiki az ötödik helyen végzett. Ifjúsági olimpai és junior Európa-bajnokunk két legerősebb szerén, nyújtón aranyérmet nyert, míg korláton bronzérmesként zárt.

Boldog vagyok, hogy a nyújtógyakorlatomat ilyen minőségben tudtam bemutatni. Ebben az évben a tavalyi gyakit három elemmel tudtam bővíteni, ami azt gondolom, remek dolog – értékelt Balázs Krisztián.

Kialakult a szeptember 30. és október 8. között Antwerpenben megrendezésre kerülő torna-világbajnokságra utazó magyar férfi és női válogatott összeállítása, a szövetségi kapitányok a hétvégi országos bajnokság után kihirdették a kereteket. A hölgyeknél Kovács Zsófia, Székely Zója, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge és Szilágyi Nikolett alkotja a csapatot. A férfiaknál Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Molnár Botond, Kiss Balázs és Bátori Szabolcs lesz ott az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A szeptember 25-i indulásig a férfi válogatott Tatán, a nők Budapesten, illetve Dunaújvárosban készülnek. A férfiakat és a magyar tornát nagy megtiszteltetés érte, ugyanis dr. Schmidt Ádám, a HM sportért felelős államtitkára meglátogatja a világbajnokságra készülő férfi tornászválogatott edzését kedden reggel.

Fradi.hu, MATSZ